Bunda: Kiprichet egy évre eltiltották

Minden futballal kapcsolatos sporttevékenységtől eltiltotta egy évre Kiprich Dánielt, a másodosztályban érdekelt Gyirmót játékosát a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

A testület keddi ülését követően Retteghy István elnök elmondta: a bizonyítékok megvizsgálását követően úgy ítélték meg, hogy a futballista valóban befolyásolni akarta a május 9-én lejátszott, Tatabánya-Gyirmót SE bajnoki mérkőzés végeredményét.

Kiprich Dániel jogi képviselője az ítélet kihirdetését követően azonnal jelezte, hogy fellebbeznek az ügyben. Az ügy múlt hét hétfőn került nyilvánosságra, amikor a Tatabánya honlapján megjelent, hogy a klub három játékosa - Kollár Dániel, Vass Norbert és Dombai András - a vasárnapi meccs előtt a találkozó eredményét befolyásoló cselekedetre kapott ajánlatot, amelyet visszautasított. Az egyesület vezetése írásban jelentette az esetet az MLSZ-nek, s erről a gyirmóti csapat elöljáróit is értesítette.

Ezek után a Gyirmót SE elnöke azonnali hatállyal vizsgálat lefolytatását rendelte el, és még aznap este a csapat valamennyi játékosa és vezetője jognyilatkozatot írt alá a helyi stadionban, melyben többek között kijelentette, hogy a mérkőzés befolyásolására irányuló cselekedetben nem működött közre, s ilyenről nem is volt tudomása. A klub beszámolója alapján egy játékos jelezte, hogy "félreértésre okot adható baráti beszélgetésnek volt résztvevője, melyből tévesen következtethettek néhányan labdarúgótársai közül a jognyilatkozatban írt cselekményre".

Kollár, Vass és Dombai múlt kedden számolt be a történtekről az MLSZ székházában Helmeczy Lászlónak. A szövetség jogi alelnöke másnap a tatabányai városi ügyészségen tett feljelentést vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt, melyben az szerepel, hogy fejenként 100 ezer forinttal próbálta megvesztegetni a Tatabánya három játékosát a Gyirmót vezetőedzőjének, a sokszoros válogatott Kiprich Józsefnek a fia. Kiprich Dániel visszautasította a vádakat, s szintén feljelentést tett a tatabányai rendőrkapitányságon nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.