Bunda: a "fél REAC" rendőrkézen

Nyolc mérkőzés manipulálásának gyanújával vette őrizetbe és hallgatta ki kedden a REAC hat jelenlegi, illetve volt futballistáját a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A KNYF keddi közleménye szerint K. Vincét, Cs. Gergőt, K. Andrást, V. Zoltánt, K. Balázst és E. Károlyt többrendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének elkövetésével gyanúsítják, s jelenleg is őrizetben vannak.

"A megalapozott gyanú lényege szerint nevezett személyek 2007 és 2009 között összesen nyolc NB I-es vagy Ligakupa-mérkőzés eredményét befolyásolták, esetenként 2000, 2500 euró, illetve egy esetben 100-110 ezer forint ellenében" – áll a közleményben.

A KNYF és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai által közösen őrizetbe vett hat futballistát már ki is hallgatták, közülük "az őrizetbe vétel elrendelése ellen négyen, míg a gyanúsítás közlése ellen öten jelentettek be panaszt". A főügyészség közölte még, hogy ketten közülük nem tettek vallomást, ugyanakkor egyikük sem ismerte be a terhére rótt bűncselekményeket.

A bundabotrány kapcsán már korábban is vettek őrizetbe egykori rákospalotai labdarúgót: a gyanú szerint S. Balázs 2007 szeptembere és 2008 májusa között a REAC játékosaként négy mérkőzés kapcsán elfogadta egy eddig be nem azonosított személy ajánlatát, hogy fejenként legalább 2500 euró – az egyik esetben legalább 100 ezer forint – ellenében, további játékostársaival együtt részt vesz a találkozók eredményének olyan befolyásolásában, hogy két góllal elveszítik az adott mérkőzéseket.

A KNYF korábbi közleménye alapján mivel a négyből három esetben a mérkőzésen a kívánt eredmény született, S. Balázs a bundaügyben már korábban előállított és kihallgatott H. Gábornak két alkalommal 2500 eurót adott át, míg egy esetben egy eddig ismeretlen személytől 100 ezer forintot kapott.

A bundaügyben eddig összesen 25 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként, közülük jelenleg négyen előzetes letartóztatásban, négyen házi őrizetben vannak, illetve egy személy lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.