Bukott a Barcelona Madridban

Németország. Továbbra is veretlen a Leverkusen: tizenhárom győzelem mellett kilenc döntetlen a gyógyszergyáriak mérlege, amely a hét végén a címvédő Wolfsburg elleni 2-1-es győzelem nyomán fest ekként. A leverkuseni találkozón Reinartz szerzett előnyt, majd Lenz öngóljával lett nagyobb a fór, hogy aztán Dzeko szépítsen. Ugyanakkor a Bayer annyira nem örülhet a szép mutatónak, mivel a Bayern „tapad": a müncheniek Van Bommel, Robben és Gomez találatával a csak Zidan révén eredményes, vendég Dortmundot verték (3-1), így a két B betűs garnitúra 48-48 ponttal áll a táblázat első két helyén. A Schalke is igyekszik: a gelsenkircheniek Matip és Farfan megmozdulása folytán 2-0-lal küldték haza a Kölnt, s 45 ponttal harmadikok. Remekül mutatkozott be a Hamburgban a Real Madridtól szerződtetett Van Nistelrooy: a holland csatár duplázott a Stuttgarttal szembeni, idegenbeli győztes (3-1) találkozón.

Olaszország. Alberto Zaccheroni szakvezetői kinevezése óta először győzött a Juventus, amely 3-2-re verte a vendég Genoát. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Del Piero volt, aki második találatát - 2-2-nél - úgy szerezte 11-esből, hogy előtte a 16-os vonalán buktatták... A torinóiak hat fordulóval ezelőtt győztek legutóbb a Serie A-ban. Az AS Roma viszont huszadik mérkőzésén maradt veretlen: a szintén a Bajnokok Ligája-indulást jelentő pozícióért harcoló Palermót verte (4-1, Brighi ugyancsak két gólt ért el). A biztosan éllovas Internazionale vasárnap este lépett fel a Napoli otthonában (0-0). A kék-fekete milánóiak (54 pont) mögött az AS Roma (47) és a vetélytársainál egy meccset kevesebbet játszó Milan (45) áll e pillanatban dobogós helyen.

Spanyolország. Miután a Real Madrid 3-0-ra győzött a Xerez vendégeként (gól: Cristiano Ronaldo 2, Arbeloa), az Atletico pedig hatalmas szívességet tett nagy fővárosi riválisának azzal, hogy vasárnap késő este 2-1-re felülmúlta a vendég Barcelonát (gól: Simao, Forlan, illetve Ibrahimovic), a huszonkettedik fordulóra két pontra csökkent a katalánok előnye az úgynevezett királyi gárdával szemben. Ugyanakkor a Real Madrid hívei annyiban szomorúan tölthették a hét végét, hogy 84 éves korában elhunyt Luis Molowny, az együttes korábbi játékosa és edzője. Molowny a múlt század '40-es és '50-es éveiben futballistaként tizenegy évadot töltött a csapatnál, amely ez idő alatt két bajnoki címet, valamint egy-egy BEK- és Király Kupa-trófeát gyűjtött be. A '70-es és a '80-as években trénerként dolgozott a klubnál: munkája nyomán a bajnokságot háromszor, az UEFA Kupát kétszer, a Király Kupát pedig egyszer nyerte el a Real Madrid. A magyarok számára fölöttébb emlékezetes, 1985-ös, Videoton elleni UEFA Kupa-döntőben is ő ült a kispadon. Mint köztudomású: a székesfehérváriak - a hazai 3-0-ás vereség után - Májer góljával 1-0-ra győztek a Bernabeu stadionban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.