Bukik a kosárelnök?

Elvileg megint nincs elnöke és vezetősége a kosárlabda-szövetségnek: a Fővárosi Bíróság ugyanis – értesült a Népszabadság – első fokú döntésében megállapította, hogy az MKOSZ 2007. március 9-i küldöttgyűlését nem az alapszabálynak megfelelően hívták össze, és az ott hozott összes határozat is semmis. A szervezetet Berényi János vezeti, tagja – többek között – Ruttner György ügyvéd és Rudi Zoltán, az MTV korábbi elnöke.

Mint arról beszámoltunk: csapatok és vezetők egy csoportja azért támadta meg a másfél évvel ezelőtti rendezvényt és annak döntéseit, mert – álláspontjuk szerint – az illetékesek több szabálytalanságot is elkövettek a szavazásra jogosult küldöttek mandátumának kiosztásakor, illetve szabálytalanul vették el azokat. A bíróság első lépcsőben, a múlt novemberben nem vizsgálta a küldöttgyűlés határozatait, mivel – állapította meg – a tisztújító fórumot nem az alapszabálynak megfelelően hívták össze, következésképpen annak határozatai érvénytelenek.

Az MKOSZ fellebbezése nyomán a Fővárosi ítélőtábla hatályon kívül helyezte az első fokú döntést, és visszautalta azt, mondván: az első fokon eljáró bíróság helyesen, de nem teljes körűen vizsgálta a rendelkezésre álló bizonyítékokat. A mostani ítélet viszont kedvezőtlenebb az MKOSZ-ra nézve, lévén, hogy a küldöttgyűlés határozatai – elnökség megválasztása stb. – alapján is a felperesnek adott igazat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.