Budapesté maradt a 2010-es úszó Eb!

Budapest rendezheti a 2010-es úszó Európa-bajnokságot - erősítette meg korábbi döntését a kontinentális szövetség (LEN) szombaton.

 "A kormánygarancia és a Magyar Olimpiai Bizottság kiállása alapján a LEN nem vonta meg a bizalmat" - értékelt a helyszínről az MTI-nek Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki a LEN alelnökeként van jelen a török városban. - A Büro-ülésen, amelyen a 17 tagból 15 vett részt, tájékoztatást kértek tőlem, de az összejövetel hangulatán érződött, hogy előző nap a LEN szűkebb vezetése, a végrehajtó bizottság már elfogadta az érveimet. A Büro-tagoktól is megértést kértem, leszögeztem újfent, hogy ez az egész belső ügy, s amit az Eb-rendezéssel kapcsolatosan vállaltunk, azt teljesítjük is."

A hogyan tovább kérdésére Gyárfás ezt válaszolta: "A kormány és a MOB egyértelmű állásfoglalása is mutatja, közös ügyről van szó, sokakkal együtt küzdünk a magyarországi Eb sikeréért, a tévéközvetítés biztosításáért. A hazai Európa-bajnokságot az MTV-nek kell sugároznia, szomorú lenne, ha a a közszolgálati televízió bármely vezetésének hitelessége megkérdőjelezhetővé válna. A józan észnek kell diadalmaskodnia, az eredeti vállalásoknak kell érvényt kapniuk."

Amint az köztudott, korábban veszélybe került a 2010-es budapesti úszó Európa-bajnokság megrendezése, miután a Magyar Televízió visszavonta az esemény közvetítésére vonatkozó írásos garanciáját.

Gyárfás Tamás érdeklődésünkre akkor elmondta: az MTV lépése nyomán kialakult helyzet példátlan a sportág történetében. A sportvezető emlékeztetett arra, hogy Medveczky maga jegyzi az ominózus dokumentumot, azaz nem egy „örökölt" garanciáról van szó.

Akkor úgy tetszett, hogy az MTV döntése nyomán akár jelentős erkölcsi, valamint súlyos anyagi kár is érheti a magyar úszósportot. A szerződés szerint a MÚSZ-nak 400 ezer eurót kellett volna fizetnie, emellett - ha a LEN igényt tart rá - köteles lett volna a Budapest helyébe lépő házigazda, azaz az Európa-bajnokság új rendezőjének teljes költségeit fedezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.