Bronzérem az öttusa Eb-n

Bronzérmet szerzett a Kovács Sarolta, Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila összeállítású magyar csapat a lipcsei öttusa Európa-bajnokság női versenyében. Az első helyen a britek, a másodikon az oroszok végeztek.

Egyéniben Kovács szerepelt a legjobban, ő hatodikként zárt. Vörös 17., Gyenesei 20., az egyéni induló Cseh Krisztina pedig 35. lett. Győzött az elmúlt két év világbajnoka, a francia Amélie Cazé, mellette még a brit Heather Fell és az orosz Jevdokija Grecsicsnyikova állhatott fel a dobogóra.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány helyszíni tájékoztatása szerint az első két szám - a vívás és az úszás - után még mindhárom magyar csapattag az első tíz között állt - az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös például második volt -, a lovaglás azonban csak Kovácsnak sikerült jól, ez pedig alapvetően befolyásolta az egyéni szereplést. Kovács az egy másodperces, minimális időtúllépésével, egyébként hibátlan teljesítményével tartotta a lépést az élcsoport tagjaival, az 1000 pont alatt teljesítő Vörös és Gyenesei viszont jelentősen visszacsúszott.

"Az új rendszerben a második kanyarban lovagolnak a két szám után a mezőny első felében állók, így nekik kell megküzdeniük az időnként lestrapált lovakkal. Zsuzsa lovát az első fordulóban annyira megdolgoztatták, hogy a másodikban nehezen lehetett vele bánni, Leiláét pedig le is kellett cserélni, annyira rosszul teljesített elsőre, s a tartalék ló sem volt jó" - mondta Pálvölgyi Miklós.

A magyarok részéről azért akadtak figyelemre méltó részeredmények, Gyenesei megnyerte az úszást, Vörös 1000 pontos vívásával holtversenyben harmadik volt az első számban, Kovács pedig a lovaspályán hiba nélkül ment végig.

Eredmények:

egyéni: 1. Amélie Cazé (francia) 5.652 pont, 2. Heather Fell (brit) 5.616, 3. Jevdokija Grecsicsnyikova (orosz) 5.588, ...6. Kovács Sarolta 5.508, ...17. Vörös Zsuzsanna 5.220, ...20. Gyenesei Leila 5.104, ...35. Cseh Krisztina 4.252.

Csapat: 1. Nagy-Britannia 16.316 pont, 2. Oroszország 16.120, 3. Magyarország (Vörös, Kovács, Gyenesei) 15.832.

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik, a mezőnyben ott lesz Marosi Ádám, Tibolya Péter és Németh Róbert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.