Alonso 2011-től a Ferrari pilótája lesz?

A spanyolok kétszeres Forma-1-es világbajnoka, Fernando Alonso 2011-től a Ferrari pilótája lesz - írta vasárnapi számában az olasz La Gazzetta dello Sport.

A lap szerint a 27 éves hispániai versenyző és az itáliai F1-es istálló négy évre szóló - titkos - megállapodást kötött.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy ha a Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen méltatlanul szerepelne a következő világbajnoki sorozatban, a 2011-es közös kezdet előbbre kerülne, s akár már 2010-től csatlakozhatna a spanyol versenyző az olasz csapathoz. A jelenlegi másik ferraris, a brazil Felipe Massa ugyanakkor maradna, neki biztos helye van a Ferrarinál - állítja a sportújság, amely Alonso nem távoli érkezésének "előszeleként" értékeli, hogy a korábbi világbajnok csak egy évvel, 2010-ig hosszabbította meg új megállapodását jelenlegi munkaadójával, a Renault-val. Amellett nyitva hagyta a kaput Alonso jövetele előtt a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is, amikor egyik karácsonyi interjújában ekként fogalmazott: "Meglátjuk, mit hoz a jövő. Alonso nagy bajnok, az élet hosszú, ő pedig fiatal..."

Briatore szerint Alonso jobb mint Schumacher

Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault csapatfőnöke szerint a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso jobb pilóta, mint a hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher.

"Különböző versenyzők, a Forma-1 különböző időszakában, de véleményem szerint Fernando az első, mert jóval kevesebb hibát követ el - nyilatkozta Briatore az F1 Racing című szaklap januárban megjelenő számában. - A nehéz helyzetekben, nyomás alatt Fernando eddig jobb válaszokat adott, mint annak idején Michael."

Briatore alaposan ismeri mindkét versenyzőt: a Benettonnál Schumacher 1991 és 1995, míg a Renault-nál Alonso 2002-től 2006-ig, illetve 2008-ban dolgozott a keze alatt. A spanyol pilótát a tekintélyes Gazzetta dello Sport az év Forma-es pilótájának választotta. Alonso a világbajnok Lewis Hamiltont előzte meg a voksoláson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.