Brazília: Ahogy tetszik

Pompás első félidőt láthatott a publikum a dél-afrikai Konföderációs Kupa B csoportjának utolsó, harmadik - vasárnap este rendezett - fordulójában; a brazilok körülbelül megalázták a világbajnoki címet védő olaszokat.

A mérkőzés nyolc perc alatt eldőlt; a 37.-ben - dél-amerikai kapufák után - Maicon próbálkozott lövéssel, s bár ebből még nem lett volna gól, a kissé gyöngén megküldött labdára a szemfüles Luis Fabiano tökéletes ütemben lecsapott, s Chiellini lerázása után a hálóba továbbított (1-0). Kisvártatva mesés akciótól ámulhattunk: a tizenhatoson belül Kaká adta volna vissza a gömböt az őt megjátszó Robinhónak, aki testcsellel továbbengedte azt, a megint jókor föltűnő Luis Fabiano pedig finoman „átpörgette" Buffont (2-0). A 45. percben - újabb brazil kontra végén - már a teljesen megzavarodott olasz védelem tagjainak egyike, Dossena következett: Robinho beadását a saját kapujába küldte... (3-0).

Luis Fabiano
Luis Fabiano "aláz"...

A második félidőben az itáliaiak már csak futottak az eredmény után, mindhiába: kiestek.

A B csoport másik mérkőzésén: Egyesült Államok-Egyiptom 3-0. Gól: Davies, Bradley, Dempsey. A végeredmény: 1. Brazília 9 pont, 2. Egyesült Államok 3 (4-6) - mindkettő továbbjutott, 3. Olaszország 3 (3-5), 4. Egyiptom 3 (4-7).

Az Európa-bajnok spanyol válogatott - szombat este - David Villa és Llorente góljával 2-0-ra felülmúlta a veresége ellenére továbbjutott házigazda dél-afrikaiakat, ezzel az ibériai garnitúra győzelmi rekordot döntött, továbbá beállította Brazília legjobbjainak veretlenségi csúcsát.

Vicente del Bosque tanítványai sorozatban tizenötödik mérkőzésüket nyerték meg, ekként az egymást követő sikerek tekintetében átadták a múltnak a brazilok, a franciák és az ausztrálok nevéhez fűződő sorozatot. Szériában harmincötödik, veretlenül megvívott találkozójukkal pedig utolérték az e kategóriában eddig egyeduralkodó Brazíliát, amely 1993 és 1996 között volt verhetetlen.

Az A csoport másik mérkőzésén: Irak-Új-Zéland 0-0. A végeredmény: 1. Spanyolország 9 pont, 2. Dél-Afrika 4 - mindkettő továbbjutott, 3. Irak 2, 4. Új-Zéland 1.

Az elődöntő műsora. Szerda: Spanyolország-Egyesült Államok (20.30). Csütörtök: Brazília-Dél-Afrika (20.30).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.