Brazília-Portugália: nem történt semmi...

A továbbjutás már korábban eldőlt, így aztán igazi tét nélküli mérkőzésen feszült egymásnak a két, a világbajnoki címre is esélyesnek tartott válogatott; a kérdés csupán az volt, hogy melyikük nyeri a csoportot. Ehhez képest indulatosnak tetszettek a némiképp tartalékos felek, egymást érték az alattomos tüskék. A játékvezető igyekezett kézben tartani a találkozót, ennek érdekében az első félidőben hétszer lengette meg a sárga lapot. Nem mérlegelt, a gólszagú indítást kezezéssel megakadályozó Juant éppúgy fegyelmezte, mint a dorgálást enyhének ítélő Dudát.

Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya úgy gondolta, hogy Felipe Melo képtelen megfékezni az indulatait, ezért aztán - némiképp szokatlanul - két perccel az első félidő lefújása előtt lecserélte középpályását.

Az első igazi helyzetre egy órát kellett várni, akkor a Ronaldót kétségbeesett becsúszással szerelő Lucio gólpasszt adott Raul Meirelesnek, ám Julio Cesar önfeláldozóan hárított. Aztán folytatódott a maszatolás, igazából egyik csapat sem forszírozta a győzelmet, az igazi küzdelmet tán egy későbbi időpontra halasztva. A vége felejthető null null, de mondhatnánk akár azt is, hogy nulla, nulla.

PORTUGÁLIA-BRAZÍLIA 0-0

G csoport. Durban, 62 000 néző. Jv.: Archundia (mexikói).

Portugália: Eduardo - Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Duda (Simao Sabrosa, 52.) - Danny, Tiago, Pepe (Pedro Mendes, 64.), Raul Meireles (Veloso, 84.), Fabio Coentrao - Ronaldo.

Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Daniel Alves, Gilberto Silva, Julio Baptista (Ramires, 82.), Felipe Melo (Josué, 44.) - Nilmar, Luis Fabiano (Grafite, 85.).

Helyzet a brazil kapu előtt: Raul Meireles célt tévesztett...
Portugal's Raul Meireles (C) sees his effort go off target during a 2010 World Cup Group G soccer match against Brazil at Moses Mabhida stadium in Durban June 25, 2010. REUTERS/Paul Hanna (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.