Brazília-Észak-Korea: bicegő tánccsoport

Szenvedve győzött Brazília Észak-Korea ellen a G csoport második mérkőzésén. A mezőny két legjobbja Maicon, valamint Kassai Viktor volt.

Általában huszonegy játékos tartózkodott az észak-koreai térfélen, de ez volt az egyetlen „eredmény", amit a brazilok elértek az első félidőben. A sárga mezesek tologattak, csak tologattak, mégpedig - hihetetlen vagy sem - minden fantázia nélkül, ennél fogva a fürge és fegyelmezett ázsiaiak simán ellenálltak: a favorit együttesnek helyzete sem akadt.

Johannesburg, 2010. június 15.
A brazil ELANO (jobbról) gólt lõ az észak-koreai RI Mjong Guk kapusnak a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportja elsõ fordulójában játszott Brazília-Koreai NDK mérkõzésen a johannesburgi Ellis Park Stadionban

Maicon és Michel Bastos nem különösebben veszedelmes lövése is csupán azért keltett feltűnést, mert jobbat nem látott a nulla Celsius foktól és a nulla futballtól egyaránt dermedt közönség. A karneváltól messzebb volt az első háromnegyed óra, mint amilyen távol van Johannesburgtól Rio, sőt - ne szépítsük - a brazil előadás legföljebb falusi haknira emlékeztetett.

A mentőövet Maicon dobta, aki az 56. percben az alapvonal közelében érte el Elano átadását, benézett középre, majd - miközben a megtévesztett Ri Myong Guk kapus kimozdult - brazil módra a „rövid" sarokba lőtt (1-0). Aztán - annyi bicegés után - szamba következett: Robinho, amilyen príma tempóban, olyan finoman játszotta meg Elanót, aki tizenkét méterről a jobb sarokba passzolt (72. perc: 2-0).

Úgy nézett ki, ennyi marad, de a 89. percben - csodák csodájára - szépítettek az addig csak bekkelő észak-koreaiak: Ji Yun Nam avatta fel Julio Cesart (2-1). A győzelem ellenére a brazilok játéka csalódást keltett.

Így aligha honfitársi elfogultság, hogy a mezőny két legjobbja Maicon, valamint Kassai Viktor volt. Magyar szempontból ez kedvező fejlemény, de sokat mond egy mérkőzésről, ha már a játékvezetőt kell kiemelni...

BRAZÍLIA-ÉSZAK-KOREA
2-1 (0-0)

Johannesburg, Ellis Park, 54 000 néző. Jv.: Kassai Viktor.
Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Elano (Daniel Alves, 73.), Gilberto Silva, Felipe Melo (Ramires, 84.), Kaká (Nilmar, 78.) - Luis Fabiano, Robinho.
KNDK: Ri Myong Guk - Cha Jong Hyok, Pak Chol Jin, Pak Nam Chol, Ri Kwang Chon - Mun In Guk (Kim Kum Il, 80.), Ri Jun Il, Ji Yun Nam, Hong Yong Jo, An Yong Hak - Jong Tae Se.
Gól: Maicon (56.), Elano (72), Ji Yun Nam (89.).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.