Brazília-Chile: egy, kettő, három

Brazília könnyed játékkal 3-0-ra felülmúlta Chilét a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében és Hollandiával mérkőzik a legjobb négy közé jutásért. Hegyi Iván jelenti Dél-Afrikából

Először hallottam Dél-Afrikában, hogy a gólkiáltás elnyomta a vuvuzelák rettenetes hangját. A felemelő pillanat a johannesburgi nyolcaddöntő 35. percében jött el; ekkor Maicon szögletrúgását Juan fejelte a léc alá (1-0). S hogy a kürtök is hátrányba kerültek a szurkolással szemben - csakúgy, mint a chileiek a brazilok ellen -, az annak volt köszönhető, hogy a dél-afrikaiak szinte kivétel nélkül a brazilokért szorítanak, azaz helyi emberek sokaságával egészült ki az amúgy sem kis létszámú brazil tábor. Lucióék kedvéért még a vuvuzelát is félretették néhány pillanatra...

Brazil's Robinho (obscured L) celebrates with team mates after scoring against Chile during a 2010 World Cup second round soccer match at Ellis Park stadium in Johannesburg June 28, 2010.
Brazil's Robinho (obscured L) celebrates with team mates after scoring against Chile during a 2010 World Cup second round soccer match at Ellis Park stadium in Johannesburg June 28, 2010.

S mielőtt újra fújni kezdték volna, már megint kiabálhattak. Robinho Kakát, a középpályás Luis Fabianót játszotta meg, ő pedig úgy fejezte be az igazán mutatós akciót, hogy a gól előtt gondosan elfektette Bravo kapust (2-0).

A brazilok addig sem és az után sem strapálták magukat; eleinte kényelmesen gurigáztak abban a tudatban, hogy valamilyen módon csak megtörik a rendszerint tíz játékossal védekező chileiek ellenállását, 2-0 után pedig végképp nem akartak fölöslegesen fáradozni. Az 59. percben azonban a vb-újonc Ramires labdát szerzett, elvitte azt a chilei tizenhatosig, ott előzékenyen Robinhóhoz passzolt, és csatár menthetetlen lövést küldött a bal sarokba (3-0).

Az Ellis Parkban ekkor már ugyanolyan karneváli hangulat uralkodott, mint a mérkőzés előtt az utcákon, jóllehet csak annyi történt: Brazília hasonlóképpen kiütötte Chilét, ahogyan szokta. Ráadásul nem sokat tett azért, hogy a szambashow-ra kíváncsi nézők kedvében járjon: tényleg csupán annyit produkált, amennyi a biztos győzelemhez kellett. A hajrában már Dunga kapitány is a vélhetően nehezebb folytatásra gondolt, amikor lecserélte Luis Fabianót, Kakát, majd Robinhót. A tisztességgel küzdő, de hiába igyekvő chileiek ellen ekkor már a masszőr is beszállhatott volna...

BRAZÍLIA-CHILE
3-0 (2-0)

Nyolcaddöntő, Johannesburg, Ellis Park, 54 000 néző. Jv.: Webb (angol).
Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos - Daniel Alves, Gilberto Silva, Kaká (Kleberson, 81.), Ramires - Luis Fabiano (Nilmar, 76.), Robinho (Gliberto, 85.).
Chile: Bravo - Isla (Millar, 62.), Contreras (Tello, 46.), Jara, Fuentes - Sanchez, Vidal, Carmona, Beausejour, Gonzalez (Valdivia, 46.) - Suazo.
Gól: Juan (35.), Luis Fabiano (38.), Robinho (59.).

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.