Botrány a stadionban: rendőrt hívtak a tökrészeg bírókra

Országos botrányt kavartak az ­első osztályú cseh játékvezetők a labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt, élő tévéadásban közvetített Pribram–Slavia Prága találkozóján (1-3), amelyen a hazai együttes a kiesés ellen, míg a patinás fővárosi csapat a nemzetközi kupaszereplés lehetőségéért harcolt.

A mérkőzés azonban azért fulladt botrányba, mert Marek Pilny, a negyedik játékvezető többször hasra esett, amikor a cseréket akarta jelezni; ­Jiri Jech partjelző gyakran tántorogva követte az akciókat, jóval a szünet előtt pedig a kapufához sompolygott, és nemes egyszerűséggel levizelte azt... A biztonságiak – több százezer tévénéző megrökönyödésére – kivezették őt, és a gólbíró vette át a szerepét, akinek a járása ugyancsak eléggé ingatag volt. Az üveges tekintete sem sok jót sejtetett, de azért lelkesen lengetett.

Ingatag talaj
Forrás: CTK.cz

A nézők először hahotázva, később már felháborodva szemlélték a történteket, a vendéglátók pedig váltig bizonygatták, hogy csupán üdítővel kínálták a bírókat. Aztán rendőröket hívtak, akik a kabarémeccs végén megszondáztatták a sporikat. Felszólításuknak azonban csak Jech volt hajlandó eleget tenni; ő olyan értéket fújt, hogy a kipróbált zsaruknak elállt a léleg­zetük.

Pilny a Cseh Labdarúgó Szövetség elnökségének csütörtöki rendkívüli ülésén azzal védekezett, hogy órákkal a meccs előtt ivott két sört, de nem az ártott meg neki, hanem az erős napsütés. Az ellenőr pedig közölte: ő csupán annyit vett észre, hogy az urak kissé akadozva beszélnek, ám ezt a meccset megelőző drukknak tulajdonította. Miroslav Pelta, a szövetség elnöke majdnem felrobbant e mesék hallatán, ezért csak annyit tudott mondani, hogy a bírák „súlyos morális és anyagi kárt okoztak a szövetségnek és a cseh labdarúgásnak elképesztő tettükkel”, mert ekkora botrány után sokan visszaléphetnek a szponzorálástól. Az elnökség azonnali hatállyal kizárta a két delikvenst a cseh hivatásos játékvezetők sorából, három társuk működését pedig egyelőre felfüggesztette.

Folytatás következik a fegyelmi bizottság előtt és alighanem a rendőrségen is.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.