Bor Barna kikapott a negyeddöntőben

Bor Barna egyhangú bírói döntéssel kikapott a brazil Rafael Silvától a vigaszág első fordulójában, így a hetedik helyen végzett a cselgáncsozók +100 kg-os súlycsoportjában a londoni olimpia pénteki versenynapján.

A tavalyi nyílt világbajnokságon ezüstérmes, az elmúlt három Európa-bajnokságon egyaránt második Bor azzal a nála fél fejjel magasabb, Pánamerikai bajnok, 155 kg-os Silvával találkozott, aki korábban edzőpartnere volt Pakson.

Bor Barna (fehérben) a legjobb 8 közé jutásért küzd a marokkói el-Mehdi Malki ellen
London, 2012. augusztus 3. Bor Barna (fehérben) a legjobb 8 közé jutásért küzd a marokkói el-Mehdi Malki ellen a 2012-es londoni nyári olimpia férfi cselgáncstornájának +100 kg-os kategóriájában, az ExCel központban 2012. augusztus 3-án. Bor ipponnal továbbjutott a negyeddöntőbe. MTI Fotó: Illyés Tibor

Jobban kezdett Bor, több akciót kezdeményezett, de alig tudta megmozdítani ellenfelét. A meccs derekán mindketten lábbal próbálták egymást kibillenteni, de nem jártak sikerrel. A magyart passzivitás miatt megintették, majd a záró percben a brazil is így járt. Tíz másodperccel a vége előtt a dél-amerikai kis híján értékelhető dobást mutatott be, de végül jött a ráadás az aranypontért.

A maximum háromperces hosszabbításban mindketten sokat kísérleteztek, sikertelenül, így következett a bírói döntés, amely a brazilnak kedvezett: mindhárom bíró a kék zászlót, azaz Silva színét emelte magasba.

Bor Barna: "Sajnos nem voltam kirobbanó formában, ezzel együtt titkon reménykedtem benne, hogy összejöhet az érem. Nem izgultam, csak egy kicsi drukk volt bennem. Most ennyire futotta az erőmből, és mindent kiadtam magamból, egy akcióval sem tudtam volna többet csinálni. Úgy gondolom, a cselgáncsválogatott összességében szépen dolgozott, érmeket szállítottunk, csütörtökön pedig Joó Abigél hősiesen, fél lábbal harcolva lett pontszerző."

Hangyási László edző: "Barna az első két mérkőzését kötelezően megnyerte, de a német Tölzer ellen nem volt szerencséje. Túl hamar megintették, és innen hiába szedte össze magát, nem tudott győzni. Az utolsó meccsére elfáradt, már nem tudott megfelelő lábmunkát hozzáadni a dobáskísérletekhez. Sajnos a kiegyenlített csatákban, magasabb ellenfelekkel szemben rendre ő maradt alul. Még fiatal versenyző, egy olimpiai ciklus van benne. A két érem és a több pontszerző helyezés lehetett volna több is, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk a sorsolással. Csoknyai például a későbbi bajnoktól kapott ki."

A magyarok két éremmel zárták az ötkarikás cselgáncstornát: 66 kg-ban Ungvári Miklós ezüstöt, 48-ban Csernoviczki Éva bronzot nyert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.