Bognár Richárd döntős dupla trapban

Bognár Richárd a hatodik helyen bejutott a férfi dupla traposok döntőjébe a londoni olimpia csütörtöki versenynapján.

A magyar küldöttség legidősebb tagja, a 45 esztendős koronglövő - a Honvéd Bolyai János SE versenyzője - az első ötven korongból 44-et talált el, a második sorozatban (rotéban) viszont csak egyszer hibázott, így ebben a harmadban ő volt a legjobb, és az előkelő harmadik helyről várta a záró etapot.

Bognár Richárd üríti fegyverét
London, 2012. augusztus 2. Bognár Richárd üríti fegyverét a 2012-es londoni nyári olimpia férfi duplatrap selejtezőjében a Királyi Tüzérségi Laktanyában 2012. augusztus 2-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

A 2010-es vb-n ötödik helyezett, olimpiai újonc Bognár a folytatásban ugyan rontott hat lövést, de a többiek sem remekeltek, így sikerült beverekedte magát a közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődő fináléba.

Az élen a brit Peter Wilson áll 143 koronggal, az orosz Vaszilij Moszinnak és a kuvaiti Fehaid Aldehaninak 140-140, az ugyancsak orosz Vitalij Fokejevnek 139, és a svéd Hakan Dahlbynak pedig - Bognárhoz hasonlóan - 137 korongja van. Dahlby azzal előzi meg a magyar versenyzőt, hogy az utolsó rotéban jobban teljesített, a skandináv 46-ot lőtt zárásra. A finálé ötven lövéses.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.