BL: Latin előadás Milánóban

Az évad legkiválóbb mérkőzéseinek egyikét játszotta a Milan és a Barcelona a futball Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek ötödik fordulójában.

A katalán együttes Van Bommel öngóljával szerezte meg a vezetést, Ibrahimovic hamar egyenlített. Fél óra telt el, amikor Aquilani buktatta Xavit a büntetőterületen belül: az indiszponált Stark játékvezető nem állította ki a vétkest, inkább Nestának mutatott fel sárga lapot. Messi berúgta a tizenegyest, a német bíró azonban megismételtette a büntetőt: az argentin nem hibázott. A második félidő elején fölöttébb magabiztosnak tetszett Guar­diola tréner társulata, ám a vendéglátók szerezték a következő gólt: Boateng lőtt a rövid sarokba. Nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek a milánói közönség: Xavi döntötte el a meccset (2-3).

Nem esett gól a Zenit–APOEL meccsen, így a ciprusi együttes veretlen maradt, s továbbjutott a Portót és a Donyecket is felvonultató kvartettből.

E csoport: Leverkusen–Chelsea 2-1, Valencia–Genk 7-0. Az állás: 1. Leverku­sen 9, 2. Chelsea 8, 3. Valencia 8, 4. Genk 2. F csoport: Arsenal–Dortmund 2-1, Marseille–Olimpiakosz 0-1. Az állás: 1. Arsenal 11 (már továbbjutott), 2. Marseille 7, 3. Olimpiakosz 6, 4. Dortmund 4. G csoport: Zenit Szentpétervár–APOEL Nicosia 0-0, Sahtyor Donyeck–Porto 0-2. Az állás: 1. APOEL 9 (már továbbjutott),
2. Zenit 8, 3. Porto 7, 4. Donyeck 2. H csoport: Milan–Barcelona 2-3, BATE Boriszov–Viktoria Plzen 0-1.
Az állás: 1. Barcelona 13, 2. Milan 8 (már mindkettő továbbjutott), 3. Plzen 4, 4. Boriszov 2.


AC Milan's Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring against Barcelona during their Champions League soccer match at the San Siro stadium in Milan November 23, 2011. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.