BL: Bye, Bye, Manchester!

A futballban nem minden a pénz: legalábbis ezt bizonyítja, hogy mindkét manchesteri csapat búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

A United a Basel otthonában maradt alul 2-1-re (gól: Streller, Frei, illetve Jones), így csupán a harmadik helyen végzett a csoportban a Benfica és szerda esti riválisa mögött. (A portugálok ­Cardozo góljával nyertek az Otelul Galati ellen.) A krőzusi gazdagsággal megáldott arab sejkek patronálta City hiába nyert hazai pályán 2-0-ra a biztos kvartettelső Bayern ellen (gól: David Silva, Yaya Touré), a Napoli Inler és Hamsik góljával felülmúlta a Villarrealt, így az olasz együttes készülhet a nyolcaddöntőre.

Szinte lehetetlen küldetést hajtott végre a Lyon: a francia együttes 7-1-re győzött a Dinamo Zagreb otthonában (gól: Kovacic, illetve Gomis 4, Gonalons, Lisandro Lopez, Briand), miközben az Ajax hazai környezetben kapott ki 3-0-ra a Real Madridtól (gól: Callejon 2, Higuain), így a francia garnitúra jobb gólkülönbségével megelőzte a holland társulatot.

A CSZKA az Internazionale otthonában nyert 2-1-re: Doumbia és Cambiasso gólváltása után Berezuckij a hajrában döntötte el a találkozót. A milánói randevú részvevői továbbléptek, a 0-0-ás meccset produkáló Lille és Trabzonspor búcsúzott.

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, hatodik forduló.

A csoport: Manchester City–Bayern 2-0, Villarreal–Napoli 0-2. A végeredmény: 1. Bayern 13 pont, 2. Napoli 11, 3. Manchester City 10, 4. Villarreal 0.

B csoport: Internazionale–CSZKA Moszkva 1-2, Lille–Trabzonspor 0-0. A végeredmény: 1. Inter 10, 2. CSZKA 8, 3. Trabzonspor 7, 4. Lille 6.

C csoport: FC Basel–Manchester United 2-1, Benfica–Otelul Galati 1-0. A végeredmény: 1. Benfica 12, 2. Basel 11, 3. Manchester United 9, 4. Galati 0.

D csoport: Ajax–Real Madrid 0-3, Dinamo Zagreb–Lyon 1-7. A végeredmény: 1. Real Madrid 18, 2. Lyon 8,
3. Ajax 8, 4. Dinamo 0.

FC Basel's (FCB) Marco Streller (R) and team mate Markus Steinhoefer reacts after scoring his first goal against Manchester United during their Champions League group C soccer match in Basel December 7, 2011. REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: SPORT SOCCER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.