BL-küldetés: lehetetlen?

Noha a Barcelona-alkalmazottak - udvarias vendégek módjára - „korántsem lefutott mérkőzésnek" nevezik a Bajnokok Ligája keddi, müncheni negyeddöntő-visszavágóját, aligha valószínű, hogy az egy hete „kiütött" Bayern négyet-ötöt gurít a katalán sztárcsapatnak.

A mostani BL-évadban a Guardiola-társulat csak egyszer szenvedett vereséget - 3-2-re a Sahtyor elleni tét nélküli csoportmeccsen, ráadásul B csapattal fellépve -, s hát a spanyol bajnokságban se szórják meg nagyon a vörös-kékeket: eddigi harminc találkozójukat összesen huszonnégy kapott góllal zárták...

Nem véletlenül említette Klinsmann, a bajorok mindenben pozitívumot kereső trénere, hogy céljuk immár a Bundesliga megnyerése - az se lesz könnyű -, mivel a Barca „a világ legjobb csapata". Aki látta a barcelonai meccset - feküdt mindenik müncheni -, netán érzi azt a derűt, amely az egymást kiszolgáló Eto'o, Henry, Messi csatárhármast jellemzi, az nem vitatkozik Klinsmannal. S ha idevesszük, hogy a Barcelona a BL-ben és a Primera Divisionban is átlagban hármat vág... „A Bayern játékosai igenis képesek rá, hogy négy gólt szerezzenek, különösen akkor, ha megsebezték őket, márpedig mi a múlt héten éppen ezt tettük" - óvatoskodott azért Guardiola, aki eltiltása miatt ezúttal a lelátóról követi nyomon az eseményeket.

A másik, keddre rendelt párharcban a Liverpool van „lehetetlen" helyzetben. A Hiddink trénerrel magára talált Chelsea két Ivanovics-fejessel és egy kontra végén abszolvált Drogba-dugóval 3-1-ről indul a Stamford Bridge-en, vagyis akár 2-0-ra is alulmaradhat a saját pályáján. Nem kis gondot jelent viszont a londoniaknak, hogy Terry középhátvéd-csapatkapitány - miután sárgát kapott az Anfield Roadon - kihagyja a randevút. Eközben Benitez, a vendégek szakvezetője legalábbis elszánt: „A Chelsea egy hete mindenben jobb volt nálunk, de ez más mérkőzés lesz. Teljesen más..."

Bajnokok Ligája

negyeddöntő, visszavágók

Kedd

Chelsea-Liverpool        3-1

Bayern München-Barcelona      0-4

Szerda

Porto-Manchester United          2-2

Arsenal-Villarreal          1-1

Chelsea's Didier Drogba (R) and Nicolas Anelka attend a team training session at Stamford Bridge in London April 13, 2009. Chelsea are due to play Liverpool in the Champions League in London on Tuesday. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN)
Chelsea's Didier Drogba (R) and Nicolas Anelka attend a team training session at Stamford Bridge in London April 13, 2009. Chelsea are due to play Liverpool in the Champions League in London on Tuesday. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.