BL-elődöntő: a Dortmund 4-1-re nyert a Real ellen

Nem csupán a futballistáinak, hanem a szurkolóknak is taktikai tanácsokat adott Jürgen Klopp, a Dortmund szakvezetője a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonása előtt.

A tréner azt javasolta a drukkereknek, hogy ne Götze – a minap bejelentett – nyáron esedékes Münchenbe igazolásával, hanem a csapat biztatásával törődjenek.

Mással nem is foglalkoztak, amikor Reus ziccerben kilépett a meccs elején, ám hiába a közönség támogatása, lövését hárította Diego Lopez. A kapus egy perccel később már tehetetlen volt: egy bal oldali beadás után a Pepéről leváló Lewandowski küldte a labdát a hálóba (1-0). A játékrész hajrájáig különösebb veszély nem fenyegette a vendéglátók előnyét, ám akkor Hummels kapitális hibát követett el, ami után Higuain lőhethetett üres kapus gólt Cristiano Ronaldóval (1-1). 

A fordulás után „újrajátszották” a nyitó félidő elejét: Lewandowski ezúttal öt perc elteltével szerzett gólt (2-1). A tarthatatlannak tetsző center gondoskodott arról is, hogy a folytatás másként alakuljon, mint az első felvonában: parádés csel után lőtt a léc alá (3-1). És a Lewandowski-shownak még nem volt vége: a játékvezető Reus fellökéséért tizenegyest ítélt, a lengyel csatár pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (4-1).

Az eredmény már nem változott, a találkozó karneváli hangulatban ért véget, elvégre – a Bayern München után – a Dortmund is négy gólt lőtt spanyol riválisának...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.