BL-döntős mezzel a rák ellen

Aktuálisan 50 ezer forintnál jár a licit Erős Gábor mezére: a játékvezető-asszisztens a Barcelona–Manchester United futball Bajnokok Ligája-döntőre készült egyedi dresszét árverezi el.

A sportember a Magyar Rákellenes Ligának és a Gyermekrák Alapítványnak ajánlja föl a bevételt. A BL-fináléban föllépő magyar bírói hetes minden tagja dedikálta a mezt, miként Kassai Viktor meccsen használt sárga és piros lapját is.

Magyar
London, 2011. május 28. KASSAI Viktor magyar játékvezető (k) és segítői: az egyik kapunál elhelyezkedő BOGNÁR Tamás (b), RING György (b2) és ERŐS Gábor (j2) asszisztensek, valamint a másik kapunál elhelyezkedő FÁBIÁN Mihály (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája Barcelona-Manchester United döntője előtt a londoni Wembley Stadionban. A 36 éves Kassai a BL-döntők történetének legfiatalabb játékvezetője. (MTI/EPA/Gerry Penny)

Erős nem véletlenül határozott úgy, hogy értékesíti az emléket, s a bevételt a rákellenes küzdelem ismert szereplőinek utalja át. Nincs még egy éve, hogy veserákot diagnosztizáltak nála; októberben hétórás műtétet hajtottak végre rajta. Alig fél évvel később pedig a kontinens legrangosabb klubsorozatának csúcstalálkozóján szerepelt a Wembley stadionban.  A sportembernek mostanában nincsenek panaszai, ugyanakkor megemlíti: „A lelkem olykor nagyon fáj, pláne akkor, amikor közeledik az aktuális kontroll.”

Az ismert asszisztens, aki 2010 nyarán a Spanyolország–Németország világbajnoki elődöntőben is segítette Kassai munkáját, a londoni stadionban határozta el, hogy minden eszközzel segíti a rákellenes harcot. Ő ugyanis mesebeli történet szereplője lett azzal, hogy az operáció után hét hónappal Xavi és Rooney társaságban léphetett pályára.

Ahogy fogalmazott: élete meccsét „játszotta” a betegség ellen. Most azért szeretne segíteni, hogy mások is megnyerjék a saját mérkőzésüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.