Berki Krisztián világbajnok!

Berki Krisztián aranyérmes lett a rotterdami tornász-világbajnokság szombati lólengés-döntőjében.

A magyar versenyző – aki legerősebb szerén eddig négyszer nyert Európa-bajnokságot, és kétszer volt vb-ezüstérmes – ezzel pályafutása csúcsára ért fel.

Berki a selejtezőben a legmagasabb pontszámot kapta, és a sorsolás szeszélye folytán a fináléban az esélyesek közül őt szólították elsőként. Ezúttal csak egy kis hibája volt, de így is kiugróan magas, 15.833 pontot kapott. A riválisok közül a brit Louis Smith megközelítette őt, ám így sem tudta befogni (15.733). Az ausztrál Prashanth Sellathuraitól lehetett még tartani, ám ő is elmaradt legjobbjától, és gyakorlata közel sem volt olyan anyagerős és látványos, mint Berkié, így aztán végül a magyar tornász nyakába akasztották az aranyérmet.

Berki sikerével olyan magyar lólengés-nagyságok közé emelkedett, mint például Magyar Zoltán, Borkai Zsolt, Sivadó János, Guczoghy György és Pelle István.

Berki Krisztián. Ott van a szeren
Rotterdam, 2010. október 23. A magyar BERKI Krisztián bemutatja lólengésgyakorlatát a rotterdami tornász-világbajnokság férfi egyéni versenyének döntőjében 2010. október 23-án. Berki aranyérmes lett. (MTI/AP/Bas Czerwinski)

Eredmények, lólengés
1. BERKI KRISZTIÁN 15.833 pont
2. Louis Smith (Nagy-Britannia) 15.733
3. Prashanth Sellathurai (Ausztrália) 15.566.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.