Belehúztak

Elkerülte egymást a két magyar csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő bécsi sorsolásán: a Veszprém a PSG, a Szeged pedig a Kiel együttesével találkozik.

A spanyol La Rioja társulatán könnyed kettős győzelemmel túljutó bakonyiaknak – a múlt évhez hasonlóan – ismét a franciákon át vezet az útjuk a négyes végjátékba. Noha az előjelek kedvezőek (hiszen a dunántúliak nemzetközi társulata egy éve „oda-vissza” felülmúlta riválisát), szinte senki nem örül a sorsolás kimenetelének. „Már megint a PSG? Ez hihetetlen! A franciáknak fantasztikus keretük van, tele kiváló képességű játékosokkal. Nagy kihívás elé nézünk” – így reagált Carlos Ortega tréner, miután megtudta, melyik rivális vár csapatára.

Balogh a Löwen ellen remekelt. Mire jut az újabb német sztárcsapattal szemben?
Balogh a Löwen ellen remekelt. Mire jut az újabb német sztárcsapattal szemben?
Kovács Anikó / MTI

A Löwen gárdáját bravúros dupla sikerrel felülmúló Szeged a 2014-ben döntőt vívó, szintén német Kiellel került össze, s túlzás nélkül kijelenthető: világszenzáció lenne, ha a Tisza-partiak a „szimpla” klasszisok mellett az izlandi Palmarssont, a horvát Duvnjakot, a német Weinholdot és a szerb Vujint is felvonultató, háromszoros BL-győztest is elbúcsúztatnák. „A Löwen legyőzéséből erőt meríthetünk, ráadásul a teher Kielen lesz. Számunkra már az is óriási dolog, hogy idáig eljutottunk, mostantól ajándék minden perc, amit a BL-ben tölthetünk” – fogalmazott a nyolcaddöntőben kiváló formát mutató jobbátlövő, Balogh Zsolt.

A párharcok első mérkőzéseit április 8. és 12., visszavágóit 15. és 19. között rendezik; a Veszprém idegenben, a Szeged hazai pályán kezd.

A negyeddöntő párosítása: PSG (francia)–Veszprém, Szeged–Kiel (német), Vardar Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel), PPD Zagreb (horvát)–Barcelona (spanyol).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.