Beenhakkernek szüksége van néhány hétre

Hároméves szerződést kötött az Újpest labdarúgóklub Leo Beenhakkerrel. A korábban – többek között – a Real Madridnál, a Feyenoordnál és az Ajaxnál is dolgozó, 68 éves szakember a sportigazgatóként tevékenykedik a Megyeri úton.

Bartha Csaba, az Újpest ügyvezetője hangsúlyozta: Beenhakkertől elsősorban azt várják, hogy segítsen a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében. Hozzátette: szeretnének előrelépést elérni az újpesti játékosok menedzselésében is – a cél, hogy a futballisták értékesíthetőbbé váljanak az európai piacokon –, és kiterjesztenék játékosmegfigyelő-hálózatukat, amelynek révén ígéretes holland és spanyol fiatalokat igazolhatnának.

Híres sportigazgatót szerződtetett az Újpest
Budapest, 2011. július 29. A holland Leo Beenhakker, az Újpest labdarúgócsapatának új sportigazgatója részt vesz azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy a 69. életévét betöltő szakember három évre kötelezte el magát a csapat mellett. MTI Fotó: Soós Lajos

A Real Madriddal 1986 és 1989 között három bajnoki címet szerző, legutóbb a Feyenoord sportigazgatójaként tevékenykedő Beenhakker elmondta: a rotterdami klub megbízottjaként többször járt Magyarországon, és több tehetséges labdarúgót látott. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta: szüksége van néhány hétre, hogy képet kapjon a magyar futballról, megismerje az Újpest játékosait.

A holland szaktekintély a Népszabadság felvetésére kifejtette: egyszerűen imád ifjú játékosokkal foglalkozni. „Eddig akármelyik országban is dolgoztam, nagyon fontosnak tartottam, hogy tehetséges fiatalemberek karrierjét egyengessem” – említette Beenhakker. Arra a kérdésre, amely szerint elképzelhető-e, hogy Hollandia futballakadémiáiról kikerülő, szép jövő előtt álló labdarúgókat csábít Újpestre, azt válaszolta: „Természetesen. Minden azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e egyensúlyba hozni a klub által kínált feltételeket és a kiszemeltek igényeit.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.