Bedobják magukat

Csúcsdöntésre készül a tízéves Zsolnay Gyöngyi Kosárlabda Sporttábor: a jubileumi esztendőt éjjel-nappal tartó, folyamatos játékkal ünneplik Siófokon.

Magyarországon dőlhet meg az egyhuzamú kosárlabdázás világrekordja: a jelenlegi csúcs 82 óra, azaz 4920 perc, a kitűzött cél pedig az, hogy tízezer percen keresztül pattogjon a labda megállás nélkül. Ezért azok a gyerekek, illetve fiatal felnőttek tehetnek, akik Zsolnay Gyöngyi, korábbi 110-szeres válogatott kosárlabdázó táborában legalább egyszer megfordultak a tíz éves fennállás alatt. Ezúttal a játék mellett nem lesz fürdőzés a Balatonban, hiszen a palánták – a pihenést leszámítva – végig a palánk körül pörögnek majd. A 21 részvevő csapat körmérkőzéses alapon játszik: a lebonyolítás lehetővé teszi, hogy szünet nélkül tartson a program a siófoki Széchenyi István Általános Iskola tornatermében. A jelenlegi rekord túlszárnyalásához elég lenne akár ötezer percen át játszani, ám a tízes szám szimbolizálja a Zsolnay-tábor elindulását, illetve az egy héten át tartó kosárlabdázást (10 080 perc).

A szombat délután kezdődő rendezvényre már egy éve folyik a készülődés. „Tavaly kezdtem a szervezést, ami nemcsak a maratonira, hanem a szálláshelyre, az étkezésre, az orvosi készültségre, a  a műszaki-technikai feltételek megteremtésére is vonatkozik” – mondja Zsolnay. Hozzáteszi: arra az esetre is van forgatókönyvük, ha netán az egyik csapat elaludná a hajnalban kezdődő találkozóját. Ekkor a kijelölt beugrók lépnének pályára, így nem forogna veszélyben a folyamatos mozgás,  ami a csúcsdöntés alapja.

Az egy héten át tartó torna minden mozzanatát közvetíti a siófoki városi televízió. A tornaterem ajtaja bármikor, bárki előtt nyitva áll. Igaz, ezt a műsort végignézni sem lenne könnyű, nemhogy végigjátszani... 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.