Balzsay és Erdei is világbajnok

Balzsay Károly a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka lett, miután a magdeburgi profi gálán pontozással legyőzte a címvédő orosz Gyenyisz Inkint.

A klubtársak meccse nagy iramban kezdődött, mindkét öklöző sokat mozgott, igaz, az orosz címvédő diktálta a tempót. A harmadik menetben az eddig a WBO interkontinentális övét birtokló Balzsay sokkal összeszedettebben öklözött, a következő két szakaszban azonban megint Inkint tűnt valamivel jobbnak.  A hatodik három percben Balzsay remek kombinációkkal tisztán találta el az oroszt, aki kicsit fáradni látszott. A folytatásban Inkin hozta, amit addig, karból sokat ütött, ezzel szemben Balzsay a nagyobb ütésekre várt.

Balzsay Károly ünnepli vb-címét Erdei Zsolt nyakában
Az újdonsült világbajnok BALZSAY Károly csapattársa, ERDEI Zsolt félnehézsúlyú magyar világbajnok nyakában ülve ünnepel

A tizedik menet döntő volt: a amagyar bokszoló közel került ahhoz, hogy kiüsse az erejével elkészült Inkint, az utolsó 30 másodpercben több megrendítő erejű ütést mért riválisára, akit a menet végét jelző gongszó mentett meg a padlóra kerüléstől. Az utolsó előtti menet elején úgy tűnt, padlóra kerül az orosz, de aztán túlélte a magyar rohamait. A zárószakaszra Inkin kijött a gödörből, s mivel Balzsay is elfáradt, a kiütés elmaradt, igaz, ennek ellenére a hajrában egyértelműen a magyar bokszoló akarata érvényesült, amivel végül sikerült a maga javára fordítania a meccset.

Balzsay Károly ezzel Kovács István és Erdei Zsolt után a harmadik magyar öklöző lett, aki megszerezte az egyik legrangosabb profi szervezet, a WBO világbajnoki címét.

"Iszonyatosan nehéz meccs volt. Nem is hittem volna, hogy sikerül nyernem. Hulla voltam szinte minden menet végén. Óriási volt az iram, állandóan ritmusváltásokra volt szükségem, mert Inkin nyomás alatt tartott. A nyolcadik menet környékén aztán sikerült olyat váltanom, amivel megtörtem, igaz, olyan ütések után is állva maradt, melyek után más padlózik. Sikerült, nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta a meccs után a friss világbajnok.

Balzsay Károly-Gyenyisz Inkin pontozásos győzelem (115-113, 116-112, 116-112)

Erdei pontozással verte Barasjant

Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka kemény mérkőzésen, látványos ökölvívással, pontozással legyőzte az ukrán Jurij Barasjant a magdeburgi gálán. Az összecsapás Barasjan túlsúlya miatt ugyan nem volt címmérkőzés, ám Erdei Zsolton egy pillanatig sem látszott, hogy félvállról állna a csata elé. A meccs nem is okozott csalódást.

Erdei az elejétől nagyon elszánt volt, sok ütést indított, s nem csak a villámgyors balegyeneseivel támadta Barasjant, hanem rendszeresen kombinációkkal sorozta ellenfelét. Az ukrán az első menetekben még kicsit álmosabbnak tűnt, így mérkőzés negyedénél már megnyugtatónak tűnő előnnyel vezetett az amatőröknél is világbajnok magyar. Barasjan a negyedik menetben kezdte megmutatni, hogy tavaly nem véletlenül lett Európa-bajnok. Erdeit az ötödikben és hatodikban is nagy iramot diktált, s jobb volt ellenfelénél. A nyolcadik menetben Barasjan a korábbinál is nagyobb elszántsággal kezdett, ment előre, a kicsit fáradtabbnak tűnő Erdei ugyanakkor állta riválisa rohamait, a rengeteg ütésből adott és kapott is szép számmal. A tizedik és tizenegyedik szakaszban is Barasjan ment előre, Erdei azonban a nehezebbnek tűnő helyzetekből is szépen vágta ki magát, továbbra is sokat, s nemegyszer pontosan ütött, annak ellenére láthatóan zavarta a bal szeme feletti sérülés. Az utolsó három percben sem volt veszélyben a magyar világbajnok győzelme. A WBO bajnoka megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, s így továbbra is veretlen a profik között.

Erdei Zsolt-Jurij Barasjan pontozásos győzelem (116-111, 117-110, 116-111)

Bedák Pál technikai k.o.-val nyerte második profi meccsét

Bedák Pál második profi mérkőzését is megnyerte, miután azökölvívógála nyitányán technikai k.o.-val verte román riválisát. Az amatőrök között világbajnoki ezüstérmes magyar bokszoló az első pillanattól irányította a Laurent Ucristinel Balmau elleni mérkőzését.

Ellenfele szinte végig csak menekült előle, ám a harmadik menetben egy remek Bedák-balhorog után a földön találta magát. A számolást követően Balmau ugyan még folytatni tudta a küzdelmet, ám tíz másodperccel később a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú összecsapást.

A légsúlyú magyar sportoló ezzel második meccsének is idő előtt vetett véget, hiszen decemberi bemutatkozása alkalmával mindössze 42 másodperc alatt kiütötte a szlovák Robert Csicsót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.