Beckham-dráma: itt a vége?

Biztossá vált, hogy David Beckham, az angolok 115-szörös válogatott futballistája kihagyja a nyári dél-afrikai világbajnokságot, miután Achilles-ín szakadását követően leghamarabb csak hat hónap múlva léphet pályára.

"Jól sikerült az egyórás műtét, az elkövetkezendő két-három hétben azonban nagyon óvatosnak kell lennie" - mondta a 34 éves sztárt operáló finn specialista, Sakari Orava. "Ezt követően csak szépen lassan kezdheti el a rehabilitációs programot, de a lábát legalább két-három hónapig nem szabad kitennie komolyabb terhelésnek."

A kölcsönjátékosként jelenleg a Milant erősítő labdarúgó vasárnap este a Chievo ellen 1-0-ra megnyerte hazai bajnokin dőlt ki a sorból, egy teljesen ártalmatlan szituációt követően bicegve hagyta el a pályát.

Az orvos hozzátette: Beckham nagyjából négy hónap múlva kezdhet el futni, ezt követően pedig legalább két hónap, mire játszhat.

"Köszönöm mindenkinek a támogatást, remélem, gyorsan felgyógyulok" - áll a középpályás közleményében.

A finn kisvárosban - amelyet a nemzetközi sportsajtó ez alkalomból a "világ közepének" nevez - több száz rajongó fogadta a sérült sztárt, aki csak mankóval tudott közlekedni.

A brit sajtó nagyon sajnálja Beckhamet, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a Spice Boy-nak is nevezett játékos kiesése nem rázza meg annyira az angol nemzeti csapatot, miután valószínűleg csak epizódszerep jutott volna neki a világbajnokságon. A dél-afrikai világbajnokság szervezőbizottságát viszont érzékenyen érintette Beckham sérülése, mivel az egyik legnagyobb marketingértéket képviselő futballistáról van szó.

"Természetesen növelné az esemény értékét, ha Beckham is ott lenne" - mondta Rich Mkhondo, a szervezőbizottság szóvivője.

Beckham értékét jól mutatja, hogy reklámbevételeivel együtt első teljes szezonjában 16,5 millió dollárt keresett a Los Angeles Galaxy játékosaként.

Éppen ezért van, aki már most az üzleti lehetőséget keresi a sztárjátékos sérülésében: Scott Guglielmino, az amerikai ESPN sportcsatorna alelnöke bejelentette, hogy kommentátorként számítana Beckhamre a vb-n.

David Beckham könnyek között hagyja el a milánói stadiont. Örök búcsú a gyeptől?
AC Milan's David Beckham is assisted by a team staff member as he leaves the pitch after being injured against Chievo during the Italian serie A soccer match at the San Siro stadium in Milan March 14, 2010. REUTERS/Alessandro Garofalo (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.