B.B. Svájcból

Három hölgy került a legutóbbi US Open-tudósítás fókuszába, s lám, nem alaptalanul, hiszen a cseh családban nevelkedő svájci Belinda Bencic tovább folytatja menetelését, immár három kiemelt játékost küldött haza New Yorkból: a japán Nara (31.), valamint a német Kerber (6.) után a volt világelső szerb Jankovics (9.) is gratulálni volt kénytelen a meccs végén az alpesi tinilánynak. A teniszes Mont Blanc meghódításáról, a Grand Slam-tornagyőzelemről valószínűleg még korai beszélni, ám az elődöntő nem elérhetetlen, hiszen B. B.-nek szerdán a legyűrhetőnek tartott kínai Peng lesz az ellenfele.

A Wozniacki–Errani meccsen dől majd el a másik alsó ági elődöntős hely sorsa. Az olasz hölgy a „második karrierjének” sikereit élvező horvát Lucicot, a volt dán világelső pedig a tornagyőzelemről álmodozó ötszörös Grand Slam-bajnok, idei Roland Garros-nyertes orosz Sarapovát állította meg. Az utóbbi csata a torna eddigi legjobbjainak egyike volt, bizonyítva, hogy Wozniacki új elemekkel bővített, átformált játékával, professzionálisra szabott stílusával ismét a legkiválóbbak közé tartozik.

A felső ágon a világelső Serena Williams újabb sima győzelemmel lépett túl az észt Kanepin (6:3, 6:3), s készülhet a tavalyi US Open-elődöntős olasz Pennetta elleni meccsre a legjobb négy közé jutásért. A szekció másik két mérkőzése (Azarenka–Krunics, Bouchard–Makarova) lapzárta után kezdődött.

Ejtsünk szót az urakról is, bár náluk idáig kevesebb a meglepetés. Az alsó ágon Berdych–Thiem, Cilic–Simon, Dimitrov–Monfils és Federer–Bautista Agut meccs lesz a negyeddöntőért, a felső ágon Djokovics 6:1, 7:5, 6:4-re győzött Kohlschreiber ellen, míg a Murray, Wawrinka, Raonic trió a keddre átnyúló éjszakában találkozott a Tsonga, Robredo, Nisikori hármas tagjaival.

A névsort böngészve Dominic Thiem neve ismeretlen a kívülálló számára, bár a 21. születésnapját szerdán ünneplő osztrák a jövő nagy ígérete. A sztárcsinálásban jeleskedő, annak idején Boris Beckert „felhozó” Günter Bresnik egy évtizede csiszolgatja a bécsújhelyi „gyémántot”, s lám, az ifjú Dominátor a kitzbüheli döntős szereplés után élete első US Openjén két top 20-as játékost (Gulbis, Lopez) is legyőzve a legjobb 16 közé jutott, s kedden Berdych ellen játszhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.