Bayern Minden?

Frászban van München a labdarúgó Bundesliga ma esti „tavaszi" nyitánya előtt, mert Pep Guardiola, a Bayern hamarosan távozó nemzetközi nagymestere azt mondta: „Akár ki is kaphatunk Hamburgban." Igaz, a tréner azt is előrevetítette: „A BL-trófea elhódítása nélkül úgy éreznénk magunkat, akár a hajótöröttek."

Sokan nyilván mosolyogva teszik hozzá: a bajnokság miatt sincs ok az aggodalomra. A listavezető együttes az eddigi tizenhét fordulóban tízszer nyert „nullra", és ötször úgy, hogy csak egy gólt kapott – mihez tartás végett: a Wolfsburgot, valamint a Dortmundot is 5-1-gyel intézte el –, s mindössze két mérkőzést fejezett be nyeretlenül (Eintracht Frankfurt 0-0, Mönchengladbach 1-3). A bajor csapat gólkülönbsége 46-8, előnye a második helyezett Dortmunddal szemben nyolc pont, és futballistái dominálnak a Kicker sportmagazin rangsorában is.

Az egész lajstrom első helyezettje az a brazil Douglas Costa, akit a Bundesliga labdarúgói szintén az ősz legjobbjának választottak (átlagosztályzata: 2,38, a legjobb érdemjegy az 1-es); a védők mezőnyében Jerome Boateng (2,68), a csatárokéban a lengyel Robert Lewandowski (2,67) áll az élen. A kapusoknál Manuel Neuer (2,85) csak a nyolcadik; az első az a hamburgi René Adler (2,55), akinek ma este fél kilenctől nyilván lesz alkalma az újabb bizonyításra. (Tény, ami tény: fél évvel ezelőtt Münchenben ötöt kapott.)

Douglas Costa, az ősz legjobbja és Robben
Michael Dalder / Reuters

A német híradások szerint a Bayern a Neuer – Lahm, Javi Martinez, Boateng, Alaba – Robben, Xabi Alonso, Müller, Vidal, Douglas Costa – Lewandowski tizeneggyel kezd a HSV vendégeként, és ­Guardiola – szavai szerint – nagyon örül, hogy végre hivatalos mérkőzésen láthatja csapatát. „Hosszú idő telt el tétmeccs nélkül" – említette, és közlendője nyomán a magyar ember arra gondol: a tiki-taka atyja vajon mit mondana minálunk...

Hamburgban egyébként tegnap este nyolckor mínusz négy fok volt, és nem lesz melegebb ma sem. Mint ahogyan Mönchengladbachban és Berlinben, az ezüst-, illetve a bronzérmes pozícióban lévő együttes otthonában sem trópusi körülmények között lép fel a Dortmund, valamint az Augsburg.

Igaz, André Schubert és Dárdai Pál, a két pályaválasztó csapat edzője egyaránt abban reménykedik: a látogatók, igenis, megizzadnak...

A német bajnokság élmezőnye:
1. Bayern München 46 pont, 2. Dortmund 38, 3. Hertha 32, 4. Mönchengladbach 29.

Szegény gazdag

Aj-jaj, Bayern: a müncheni klub (474 millió eurós árbevétellel) az ötödik helyre esett vissza a világ leggazdagabb klubjainak listáján. A Deloitte jelentése szerint a Real Madrid (577 millió) megőrizte vezető helyét, és felzárkózott mögé (560 millióval) az idáig negyedikként jegyzett Barcelona. A harmadik hely az eddigi második Manchester Unitedé (519,5), a negyedik a korábban ötödik PSG-é (480,8). A további sorrend az elitben: 6. Manchester City 463,5, 7. Arsenal 435,5, 8. Chelsea 420, 9. Liverpool 391,8, 10. Juventus 323,9.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.