Barcelona–Real Madrid: 1-es

A virtuóz támadófutball néhai szimbóluma, a Real Madrid bekkelni érkezett a Nou Campba, és - rendszerint tíz játékost tartva saját térfelén - az első félidőben el is érte, hogy egy pillanatig se érvényesüljön a Barcelona rövid passzos játéka.

A szünetig roppant szerény „Clasico" zajlott, egyetlen igazi helyzettel: a huszadik percben Kaká néhány testcsellel megnyitotta magának az utat, majd tulajdonképpen gólpasszal lepte meg Cristiano Ronaldót, aki azonban tíz méterről lábon lőtte Valdes kapust. Napjaink „királyi" tarifája szerint 160 millió eurós akció volt, egy fillért sem érő befejezéssel...

A szellemességétől bántóan megfosztott Madrid egyszerű védekező taktikája addig működött, míg Guardiola barcelonai edző a pályára nem vezényelte Ibrahimovicot. A svéd csatár - többek között egy Tímár nevű magyar „artista" rémálma - az 51. percben állt be, és öt perccel később az ötös közeléből, kapásból a jobb sarokba küldte Daniel Alves tökéletes keresztlabdáját (1-0). Ekkor biztos győztesnek tetszett a szünet után ritmust váltó „Barca", ám Busquets a 63. percben a klub kosárlabdázóit kopírozta, és kézzel avatkozott a játékba. Mivel Mallenco labdarúgó-játékvezető, a mérkőzés bírája kiállítással „díjazta" az alakítást, azaz ettől kezdve egyszerre volt előnyben és hátrányban a katalán együttes.

Pellegrini, a Real Madrid trénere hirtelen felbátorodott, és két csatártárssal örvendeztette meg a láthatatlan Higuaint, de Benzema, a cserék egyike vörös-kék védő módjára rúgta ki a labdát a barcelonai kapuból. Ekkor már zajlott néhány tömegjelenet a házigazdák tizenhatosán belül is, de a harc nem helyettesítheti a valódi futballt. (Pláne nem, ha a csatázás olyannyira eldurvul, mint a szintén piros lapos Lassana Diarra esetében a 90. percben.) Nyert tehát, és ismét élre állt a hajrában - Messi révén - újabb ziccert rontó Barcelona, amely a második félidő elején jobban játszott. Egyáltalán: játszott...

BARCELONA-REAL MADRID
1-0 (0-0)
Barcelona, 98 000 néző. Jv.: Mallenco.
Barcelona: Valdes - Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Keita (Yaya Touré, 66.), Iniesta - Messi, Henry (Ibrahimovic, 51.).
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Raul Albiol, Arbeloa (Raul Gonzalez, 74.) - Cristiano Ronaldo (Benzema, 66.), Xabi Alonso, Lassana Diarra, Kaká, Marcelo - Higuain. 
Gól: Ibrahimovic (56.).

Megy a bal... Ibrahimovic kapásgólja
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.