Barcelona–Madrid: a házigazda és a csodafutball

"Mourinho, nézd a színházi előadást!" - kántálta csaknem százezer ember a Nou Camp stadionban a fővárosi vendégekre nézve katasztrofális vereséggel (5-0) zárult hétfő esti El Clásico, a Barcelona-Real Madrid bajnoki csúcsrangadó közben.

A fővárosiak portugál szakvezetőjének, José Mourinhónak viszont aligha tetszett a katalán elitalakulat parádés játéka, már csak azért sem, mert tréneri karrierjének legsúlyosabb kudarcát kellett végigszenvednie a kispadon, amelynek elhagyására a tömeg szintén többször is "felkérte", a Barca-gólok feletti örömét ily módon is kifejezésre juttatva.

Az indulatoktól sem mentes összecsapás után a Real-futballisták egyike sem nyilatkozott az úgynevezett vegyes zónában, ahol az újságírók szóba elegyedhetnek a játékosokkal, egyedül a középpályás Xabi Alonso beszélt utóbb a Canal Plusnak, elismerve a hazai siker jogosságát.

"A Barca mindenben jobb volt" - jelentette ki.

Mourinho a meccset követő sajtótájékoztatón szintén elismerte, hogy "a Barca a legjobb formáját hozta, a Real ugyanakkor nagyon rossz teljesítményt nyújtott, s én sem tudtam a csapatomnak segíteni". A folytatásban aztán nem tagadta meg magát a cseppet sem szerénységéről és visszafogottságáról ismert portugál, aki leszögezte: "Könnyű lesz feldolgozni ezt a vereséget, hiszen hosszú a bajnokság, még semmi sem dőlt el. Most mi vagyunk a másodikak, de csak két pont a hátrányunk, nem húsz, már holnaptól keményen dolgozunk tovább." 

Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetőedzője így kommentálta a kiütéses diadalt: "Nem is elsősorban a győzelem nagysága tölt el elégedettséggel, hanem az, amilyen játékkal értük el az 5-0-s sikert. Most persze nagyon könnyű lenne azt mondani, hogy sokkal jobbak vagyunk, de ez nem így van, a Real Madrid egy óriási nagy csapat, csak éppen ezen az estén mi fociztunk látványosan, s nekünk jött össze minden." A Barca mestere sorra dicsérte játékosait, külön kiemelve az argentin csatárzsenit, Lionel Messit, aki "ezúttal ugyan nem lőtt gólt, de igazolta újból, hogy vitathatatlanul a világ legjobb futballistája".

A két gólt szerző David Villa, aki az új idény előtt szerződött át a Valenciától a Barcelonához, ekként fogalmazott: "Nem is kérhettem volna ennél többet első Clásicómra". A középpályás sor kiválósága, a Xavinak 0-0-nál gólpasszt adó Iniesta szerint "olyan mérkőzés volt ez, amely nagyon sokáig emlékezetes marad". Hozzátette: "ez a győzelem is csak három pontot ér ugyan, de nagyon fontos három pontot". A hazaiak brazil jobbhátvédje, Dani Alves  arról beszélt, álmában sem gondolta volna, hogy 5-0 lehet a vége. "Azért dolgoztunk, hogy nyerjünk, s lehetőleg minél nagyobb különbséggel, de hogy ennyi lesz a vége, eszembe nem jutott."

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.