Bakonyi buli

Ismét lesz magyar résztvevője a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének: a Final Fourba kerülésért rendezett visszavágón a Veszprém simán elintézte a PSG-t. Nem szerepel viszont a kölni végjátékban a Szeged, amely kétgólos előnnyel érkezett Kielbe, de súlyos vereséget szenvedett a német sztárcsapat otthonában.

A két magyar együttes közül a hazai pályán fellépő Veszprém dolga tetszett könnyebbnek, tekintve, hogy a bakonyiak döntetlent értek el Párizsban, ahol közvetlenül a hajrá előtt még öt góllal vezettek. Ezzel együtt Carlos Ortega tréner nemcsak a kötelező feladatként hívta fel a figyelmet az óvatosságra, hanem azért is, mert a rivális névsorát böngészve ez volt a minimum. Omeyer, Abalo, Mikkel Hansen, Narcisse... A lista sokadszorra is elképesztően hatott, s a szuper különítményből most tényleg csak a legnagyobbakat soroltuk.

Újra megy Kölnbe a Veszprém
Újra megy Kölnbe a Veszprém
Korponai Tamás / Népszabadság

Aztán a pályán is volt ok az aggodalomra a Veszprém Arénában – de csak hét percen át. Mindössze ennyi ideig tartott ugyanis a PSG tündöklése: a házigazda ekkor egyenlített (3:3), s aztán már nem adta ki a kezéből a vezetést. Az ötezer szurkoló főleg a szerb Ilics produkcióján alélhatott el – vagy a dolog természetéből fakadóan őrjönghetett inkább –, a szerb átlövő teljesítményét elnézve ugyanis az volt az ember érzése, hogy a francia együttes kapujában nem Omeyer, a poszt extraklasszisa, hanem egy zöldfülű kezdő toporog.

A szünetben 16:12 állt a nagytáblán, s bár a térfélcsere után Mikkel Hansen egyszemélyes hadseregként megpróbált ellenállni (a dán „hippi” 15 gólt szerzett, míg csapattársai összesen 11-szer találtak a hálóba...), az ő alakítása édeskevés volt még ahhoz is, hogy szoros legyen a vége. Igaz, a megsemmisítő vereséget – némi veszprémi könnyelműsködés nyomán – elkerülte a PSG, s a nyolcgólos fórból (26:18), „csupán” hat maradt a lefújásra (34:28), ám az eksztázisban senkit nem érdekelt a differencia.

Miképpen tavaly, az idén is Párizson át vezetett tehát a Veszprém útja a Final Fourba, a dunántúli drukkerek pedig fülig érő szájjal feszítették ki a molinót: „Köln! Wir kommen!” (Jövünk!) Arról, hogy szegedi szurkolótársaik csatlakozhatnak-e hozzájuk, azt gondoltuk, majd vasárnap este kilenc óra tájban derül ki, de Kielben jóval korábban világossá vált: az odahaza szenzációs győzelmet (31:29) arató csongrádiaknak nincs esélyük.

Az észak-német városban a cseh Jicha és a szerb Vujin vezérletével szinte minden támadásából eredményes vendéglátó már a negyedik percben továbbjutásra állt (4:1), s a helyzet a folytatásban sem javult. Sőt: miközben a kapusok közül a németek svédje, Palicka brillírozott, a magyarok spanyolját, Sierrát 9:3-as Kiel-vezetésnél le kellett cserélni. Noha a helyére álló lengyel Wyszomirski jobb teljesítményt nyújtott, összességében nem sokat változott a kép.

A Szegeden parádézó irányítót, a szlovén Bombacot észre sem lehetett venni, a csupaszív svéd szélső, Källman, valamint az odahaza érett játékot mutató átlövő, Balogh hibát hibára halmozott, s a szünetbeli 18:10 nem sok jót ígért a hátralévő fél órára. A csoda nem is történt meg, a világ legjobb csapatainak egyike 31:23-mal küldte haza a Szegedet, amely számára sovány vigasz, hogy a Zágráb ennél összehasonlíthatatlanul nagyobb zakóval távozott Barcelonából...

Férfi BL-negyeddöntő, visszavágók: Veszprém–PSG 34:28 (továbbjutott a Veszprém 58:52-es összesítéssel), Kiel–Szeged 31:23 (Kiel, 60:54), Barcelona–HC Zágráb 43:21 (Barcelona, 68:44), Kielce–Vardar Szkopje 33:31 (Kielce, 55:51).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.