Bajnokok Ligája: szép kis gól ez, Gomez!

Fölöttébb kellemes szórakozást nyújtott a slusszpoénnal záruló Internazionale-Bayern München „odavágó" a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Ha csak azt vesszük, hogy a hazaiaktól Cambiasso először három, majd öt méterről is tiszta helyzetben lőhetett (részint a végig bravúrosan teljesítő Kraft védett, részint célt tévesztett a labda), odaát pedig előbb Ribery, aztán Robben találta el a fölső lécet, már elég indokkal szolgáltunk... S akkor még tényleg csak a legfontosabb momentumokat emeltük ki a Kassai Viktor játékvezetése mellett zajló, tempós kilencven percből.

Mario, a varázsló...

Amelynek éppen a végén jött el a fordulat...

A második szakasz vége a jobb kondíciójúnak és pontosabbnak tetsző német együttes viszonylagos dominanciája jegyében telt, más kérdés, hogy a hajrá elején Thiago Motta, valamint Eto'o a vendéglátók javára dönthette volna el a meccset. A csattanót mégis a bajor csapat, közelebbről Mario Gomez szolgáltatta: Robben hatalmas lövését Julio Cesar a csatár elé ütötte, aki tisztelettel köszönte szépen a lehetőséget, s négy lépésről a hálóba továbbított (0-1).

E győzelemmel Van Gaal társulata legalább „félig" visszavágott az Internek a tavalyi BL-döntőben elszenvedett vereségért, s hát természetesen a párharc favoritjává lépett elő. Legalábbis a müncheni visszavágón Leonardo mesternek és tanítványainak roppant nehéz feladatot kellene megoldaniuk...

A szerda másik mérkőzésén a Marseille döntetlent (0-0) játszott az alighanem elégedett Manchester United ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.