Bajnok bajorok

Nem sokat törődött a Bayern München – de legalábbis nemzetközi nagymestere, Pep Guardiola – azzal, hogy a listavezető már négy fordulóval a befejezés előtt bajnok lehet a Bundesligában: a Hertha ellen vegyes csapat szerepelt, bár hat német vb-aranyérmes – csekélység – felvonult a „hiányos” kezdő tizenegyben...

A Neuer – Weiser, Boateng, Dante, Rode – Lahm, Schweinsteiger, Gaudino (Kurt, 46.) – Thomas Müller (Thiago Alcantara, 67.), Lewandowski, Götze (Pizarro, 75.) öszszetételű együttes törzsgárdistái egy ideig nem is törték magukat; meglehet, nem annyira a berlini vendégre összpontosítottak, hanem már a Dortmundra, amellyel kedd este kupaelődöntőt vívnak Münchenben.

A Porto elleni bódító BL-negyeddöntőt (6-1) követő ellazulásnak aztán az lett az eredménye, hogy a Hertha csaknem bomba meglepetést keltett. Az első félidőben a fővárosi Stocker közvetlen közelről lőtt mellé, majd a szünet után Schulz egyedül masírozhatott – Haragucsi passzával – Neuer hálója felé, ám a kapus mentett (vagy a középpályás kihagyta a kihagyhatatlant, ahogy tetszik).

Az utóbbi jelenet felrázta a favoritot, és a hajrá fojtogató nyomását nem bírta ki Dárdai Pál mellékfoglalkozású magyar szövetségi kapitány főállásban irányított csapata. Az ifjú Weiser – aki a múlt hét keddjén ünnepelte huszonegyedik születésnapját – sorra cselezte ki a Stockert felváltó Hegelert, valamint Haragucsit, Skjelbredet, Plattenhardtot, majd finoman visszagurított Schweinsteigerhez, ő pedig nagyvonalúan a bal felső sarokba emelt (80. perc: 1-0).

Ez a szombat esti gól azt jelentette, hogy a Bayern gyakorlatilag bajnok, mivel a legrosszabb esetben is 12 pont marad az előnye a másnap Mönchengladbachban fellépő Wolfsburggal szemben. De az a 12 a Gladbach – Kruse góljával elért –1-0-ás sikerével 15-re nőtt, így a címétmegvédő klub fényes jubileumot ül: huszonötödször aranyérmes.

Az élmezőny: 1. Bayern München 76 pont, 2. Wolfsburg 61, 3. M.gladbach 57.

Eurofutball

ANGLIA Gól nélküli döntetlennel zárult az Arsenal–Chelsea rangadó.

A Manchester City 3-2-re legyőzte az Aston Villát, míg a Manchester United 3-0-ás, kiütéses vereséget szenvedett az Everton otthonában.

Az élboly: 1. Chelsea 77 pont/33 mérkőzés, 2. Manchester City 67/34, 3. Arsenal 67/33, 4. Manchester United 65/34.

OLASZORSZÁG Húsz év után először veszített a Torino elleni derbin a Juventus: a bajnoki éllovas idegenben kapott ki 2-1-re. „Üldözői” közül a Lazio csak 1-1-et ért el a Chievo vendéglátójaként, míg az AS Roma Milánóban szenvedett 2-1-es vereséget az Intertől. Az élcsoport: 1. Juventus 73 pont, 2. Lazio 59, 3. AS Roma 58.

SPANYOLORSZÁG A Barcelona (amelynek csapatába a 88. percben becserélték az 500. spanyol bajnoki meccsén pályára lépő Xavit) 2-0-ra verte a házigazda Espanyolt a városi rangadón, az Atletico Madrid pedig hazai pályán intézte el 3-0-ra az Elchét. A Real Madrid lapzárta után lépett pályára a Celta Vigo vendégeként. Az élmezőny: 1. Barcelona 81 pont/33 mérkőzés, 2. Real Madrid 76/32, 3. Atletico Madrid 72/33.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.