Babos jobb a sógornőnél

Közel volt a kieséshez a US Open egyetlen magyar versenyzője, de nagy csatában fordítani tudott az osztrák Barbara Haas ellen, így bejutott a legjobb hatvannégy közé.

Az időeltolódás miatt a magyar idő szerint éjszaka zajló események summázataként megállapítható, hogy a göröngyösnek ígérkező nyitány valójában sima lett a vélt vagy valós sérüléssel bajlódó Novak Djokovics és Rafael Nadal számára – bár a szerb versenyző játszmát vesztett az óriásölőnek tartott lengyel Janowicz ellen –, és csatlakozott a meccs­nyeréssel nyitó sztárok csapatához a 2004-es bajnoknő Szvetlana Kuznyecova, a 2014-ben diadalmaskodó Marin Cilic, valamint két idei Grand Slam-címvédő, Angelique Kerber és Garbine Muguruza.

Babos majdnem elcsúszott
Andrew Gombert / MTI/EPA

Rövidre zárta viszont amerikai szereplését Puerto Rico hősnője, az olimpiai aranyérmes Monica Puig, kiesett a volt US Open-bajnok ausztrál Samantha Stosur, valamint Frau Schweinsteiger, azaz a német futballvilágbajnok exvilágelső felesége, a szerb Ana Ivanovics.

A 31. helyen kiemelt Babos Tímea is a kiesés szélére sodródott, hiszen kétórányi játék után a selejtezőből érkező, a kora nyári magyarországi tornákon csak alkalmanként „hasító” osztrák Barbara Haas (141.) már hajszálnyira volt ellene a sikertől. A soproni játékos azonban a döntő szettben 0:4-es állásról kiegyenlítette hátrányát, s végül 163 perces csatában felülkerekedett a „sógornőn” (5:7, 6:3, 7:5).

A US Open egyetlen magyar szereplője a legjobb 32 közé jutásért a holland Rachel Rogenkamppal (165.) találkozik csütörtökön. Előtte azonban – a páros verseny harmadik kiemeltjeként, a kazah Jaroszlava Svedova társaként – a szabad kártyás amerikai Bellis, Boserup kettős ellen a tandemek közt is megkezdi szereplését. Papíron a szingli és a páros meccs is nyerhető, de a teniszt, mint tudjuk, sehol sem efféle pályaborításon vívják...

A vegyes páros a hét második felében kezdődik. E számban Babos partnere az amerikai Eric Butorac lesz, aki ezen a US Openen fejezi be a pályafutását, és a magyar teniszezőnővel két éve elődöntős volt a Roland Garroson.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.