Babos bent van a nyiolcaddöntőben

Babos Tímea legyőzte a japán Oszaka Naomit, így bejutott a nyolcaddöntőbe a miami keménypályás tenisztorna női versenyében.
A világranglistán 49. magyar játékos ellenfele a WTA-rangsor 104. helyén áll és előzőleg a tizennegyedikként kiemelt olasz Sara Erranit búcsúztatta. Babos is bravúrral nyert a 64 között: szetthátrányból fordítva verte a ranglistán 14. cseh Karolina Pliskovát.

A vasárnapi csatában a 22 éves magyar teniszező 2:2 után 5:2-re meglépett, négy esztendővel fiatalabb ellenfele azonban utolérte őt. Babos 6:5-ös vezetésnél brékelt ismét, ezzel pedig hozta a 41 perces első játszmát.

A folytatásban Babos már hengerelt, gémet sem engedett a szabadkártyával indult Oszakának, végül 1 óra 6 perc elteltével ünnepelhetett. A nyolcaddöntőben a WTA-rangsorban harmadik, Australian Open-címvédő német Angelique Kerber vár rá.

Párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán Babos már korábban bejutott a nyolcaddöntőbe. „Rettenetesen örülök a mai győzelemnek. Főleg annak fényében, hogy két nappal ezelőtt nagyon nagy mérkőzést játszottam, és nyertem. Az ellenfelem elég kellemetlenül teniszezett, rengeteg váratlan ütése volt. Akadt olyan időszak, amikor csak ászokat ütött, de végül sikerült jól alkalmazkodnom a taktikájához" - mondta saját honlapján Babos Tímea.

Eredmény (a torna honlapja alapján):
nők, 6,85 millió dollár (1,9 milliárd forint) összdíjazás:
----------------------------------------------------------
3. forduló (a 16 közé jutásért):
Kerber (német)-Bertens (holland) 1:6, 6:2, 3:0-nál Bertens feladta
korábban:
Babos-Oszaka (japán) 7:5, 6:0

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.