Futsal Eb: Azerbajdzsán kilenc brazillal verte Magyarországot

A magyar válogatott 3-1-re kikapott Azerbajdzsán csapatától a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokság keddi nyitómérkőzésén, a Papp László Sportarénában.

A kilenc honosított brazil játékossal felálló vendégek az első félidőben megérdemelten jutottak kétgólos vezetéshez, majd a fordulást követően sokat javult a magyarok játéka, de egyenlíteni nem tudtak. Az egyetlen hazai gólt Lódi Tamás szerezte a 4. percben.

Balázs kapus itt véd, de a végén 3-1 Azerbajdzsánnak
Footsal

A magyar válogatott második, egyben utolsó csoportmérkőzésén, szombaton a csehekkel találkozik. A hármasból az első kettő jut tovább.

Azerbajdzsán-Magyarország 3-1 (3-1)

Papp László Sportaréna, 6500 néző, v.: Cumbo (olasz), Lamel (belga)

gól: Lódi (4.), illetve Biro Jade (1.), Serjao (12.), Alves (16.)

Magyarország:

1. sor: Balázs - Tóth Sz., Lódi, Madarász, Gyurcsányi

cserék: Reveland (kapus), Nagy G., Trencsényi, Lovas, Sivák, Dróth, Angyalos

Azerbajdzsán:

1. sor: Tverjankin - Serjao, Felipe, Farzaliejv, Biro Jade

cserék: Szaljanszki (kapus), Csujkov, Alves, Thiago, Mammadkarimov, Boriszov

Ugyan a szervezők tájékoztatása szerint minden jegy elkelt a magyar válogatott első mérkőzésére, mégis több üres szék is akadt a Papp László Sportarénában. Rövid, ám annál látványosabb megnyitó után pedig már kezdődhetett is a hazai rendezésű Európa-bajnokság első összecsapása, Azerbajdzsán ellen.

A magyarok gyakorlatilag még labdába sem értek, az azeri válogatott már vezetett, "természetesen" egy brazil góllal: Biro Jade egy berúgást lőtt kapásból Balázs hálójába. A kilenc honosított dél-amerikaival rendelkező azeriek jóval többet birtokolták a labdát, mégis Lódi góljával egyenlített a hazai csapat. A folytatásban is a vendégek játékában volt több fantázia, a magyarok többnyire csak védekeztek. Az azeriek a szünetre kétgólos előnyt szereztek, előbb Serjao vágott a hálóba egy kipattanót, majd Alves gurított pimaszul Balázs lábai között a kapuba.

A második félidőre egy teljesen más felfogású magyar csapat jött ki, az azeriek alig lépték át a felezővonalat, ám a helyzeteket nem tudták értékesíteni a hazai játékosok. Kozma Mihály együttese gyakorlatilag futószalagon gyártotta a lehetőségeket, ám csak nem akart megszületni a második gól. A szövetségi kapitány már négy perccel a vége előtt megpróbálkozott a vészkapus behozatalával, ám a jég továbbra sem tört meg és az eredmény már nem változott.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.