Az MLSZ tiltakozik, de Madonna a Puskás Ferenc stadionban énekel

Hiába tiltakozott a szeptemberi, két sorsdöntőnek ígérkező hazai világbajnoki selejtezőre való tekintettel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), augusztus 22-én mégis a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a Madonna-koncertet a Kincsem Park helyett.

Ezt a koncertet szervező cég kedden jelentette be a honlapján. A hírt az MTI-nek megerősítette Vajtó Lajos, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója, aki cáfolta és sületlenségnek nevezte az egyik bulvárlap azon értesülését, hogy a lótulajdonosok állatainak megvédése miatt kellett új helyszínt keresni az eseménynek. Egyúttal hangsúlyozta, a szerződés szerint a Kincsem Park nem is léphetett vissza, kizárólag az amerikai szervezőcég számára tette ezt lehetővé.

Madonna Londoni fellépése, nálunk majd a  Puskás Ferenc stadionban énekel
U.S. singer Madonna performs during her Sticky and Sweet tour at the O2 Arena in London July 4, 2009. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN ENTERTAINMENT)

"Amennyiben a Kincsem Park lépett volna vissza, több százmilliós kártérítést kellett volna fizetni, ugyanakkor a mostani meghiúsulás ellenére is pénzt kap a létesítmény az eddigi együttműködésért. Ha az MLSZ miatt mégsem lehet megtartani a koncertet a Puskás Stadionban, akkor a Kincsem Park továbbra is készen áll Madonna fellépésére" - mondta Vajtó.

Kisteleki István MLSZ-elnök MTI-nek adott hétfői nyilatkozatában azért ellenezte, hogy a Puskás Stadionban legyen a koncert, mert szerinte "30 nap sem elég egy ilyen rendezvény után, hogy rendbe hozzák a gyepszőnyeget, most pedig kilenc nap lenne erre". Erről hétfőn levélben tájékoztatta Török Ottót, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatóját. Az MLSZ-elnök úgy vélte, beláthatatlan következményei lehetnek, ha a Puskás Ferenc Stadionban lesz a koncert. Úgy vélte, kétéves munka mehet tönkre emiatt, hiszen szeptember 5-én a svédekkel és négy nappal később a portugálokkal játszik vb-selejtezőt a magyar válogatott, amely Kisteleki szavai szerint 23 éve nem vívott ilyen fontos meccseket. Az MLSZ azért is aggályosnak tartja a helyszíncserét, mert a szövetség saját pénzéből 60-70 millió forintért ülőszékekkel bővíti a Puskás Stadiont éppen azért, hogy még többen láthassák élőben a két sorsdöntőnek ígérkező találkozót.

Korábban kétszer okozott problémát az MLSZ-nek a Puskás Ferenc Stadionban rendezett koncert. Robbie Williams 2006. július 20-án lépett fel a létesítményben, s az augusztus 22-i, a világbajnok olaszok elleni barátságos meccsen a vendégek szörnyűnek minősítették a pálya talaját. Egy évvel később a Rolling Stones adott koncertet július 20-án, majd emiatt a szeptember 2-i, norvégok elleni Eb-selejtezőt nem lehetett a Puskás Ferenc Stadionban rendezni, s végül az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszották a meccset.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.