Az első rajthelyről csak nyolcadik lett Talmácsi

Talmácsi Gábor a 8. lett Estorilban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Portugál Nagydíján, a Moto2 kategóriában.

A magyar versenyző az élről indulhatott, miután a heves eső miatt törölték a szombat délutáni időmérő edzést, s a versenybíróság úgy döntött: a pole pozíció a három szabadedzés legjobbját, vagyis Talmácsit illeti meg.

A rajt után átmenetileg volt harmadik is, de gyorsan sikerült visszavennie a vezetést, majd sokáig az éltrióban száguldott. Tíz kör megtétele után azonban az üldözőbolyból többen is utolérték, s előbb a negyedik pozícióba szorult vissza, aztán még hátrább került, s végül is a nyolcadik helyen intették le. Így is előrébb lépett a világbajnoki pontversenyben, amelyben az utolsó GP-verseny előtt a hatodik.

"Nagyon érdekes verseny volt - idézte menedzsmentje hírlevele a magyar motorost. - Sajnálom, hogy a vége így alakult, én mindent megtettem, ma ennyire futotta. A motorom összességében nem volt rossz. Azok a problémák, melyek a tengerentúli versenyen hátráltattak, most egyáltalán nem jelentkeztek, és ez mindenképpen pozitív előrelépésnek számít. Az utolsó parabolika kanyarban és az első kanyarban féktávon voltak gondjaim, ott vesztettem a legtöbbet a többiekhez képest. A verseny hajrájában éreztem még annyi tartalékot, hogy képes legyek harcba szállni akár a dobogós helyért is, de Alex de Angelis manővere, amit nem tartok éppen a legkorrektebbnek, nagyon kizökkentett a ritmusomból, és már csak annyira futotta az utolsó körben, hogy leszedjem Aegertert. A tabellán feljöttem a hatodik helyre, és ezt már szeretném is megtartani a végéig. Jövő héten Valenciában zárul az idei szezon, ahol szeretnék egy szép eredménnyel búcsúzni az első Moto2-es idénytől."

A 125 kcm-eseknél az eső miatt a hetedik körben megszakították a versenyt, majd az újraindítást követően csak kilenckörös volt a viadal, amelyet a spanyol Marc Marquez nyert meg.

 

Talmácsi az első rajthelyről indulhat Portugáliában
Sintra, 2010. október 30. TALMÁCSI Gábor, a Fimmco Speed Up csapat Moto2 géposztályban induló magyar versenyzője szágult a gyorsasági motoros világbajnokság Portugál Nagydíjának szabadedzésén a sintrai Estoril pályán 2010. október 30-án, a futam előtti napon. Talmácsi az első rajthelyről indulhat. (MTI/ Francisco Seco)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.