Az utolsó pillanatban bukta el a döntőbe jutást a Szolnok

A Szolnoki Dózsa-Közgép nem jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjába, miután a pénteki elődöntőben az utolsó másodpercben kapott góllal 8-7-re kikapott a görög Olympiakosz Pireusztól a Margitszigeten zajló hatos döntőben.
A legutóbb hatodik szolnokiak Stefan Mitrovic találatával szerezték meg a vezetést az elődöntőben, s bár a görögök egyenlíteni tudtak, Nagy Viktor védéseinek köszönhetően nem került hozzájuk az előny, sőt Aaron Younger gólja után újra egy találattal jobban állt a magyar bajnok. A közönség öt perc után a csütörtöki találkozóhoz hasonlóan remek formában védő Nagyot éltette.

Az eddig veretlen Olimpiakosz újabb egyenlítését ő sem akadályozhatta meg, viszont egy labdaszerzés után pazar indítással szolgálta ki a megúszó Madaras Norbertet, aki nem hibázta el a ziccert. A nyitó felvonás csattanóját Milan Aleksic szolgáltatta, aki hat tizedmásodperccel a negyed vége előtt kettőre növelte a szolnoki előnyt.

A második nyolc perc elején emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a görög bajnok, míg az ellentámadásból Varga Dénes lőtt kapufát fórban. Az Olimpiakoszból Josip Pavic védett egy ejtést, míg Nagy két újabb bravúrral tartotta a különbséget, amelynek növeléséről egy végletekig kijátszott emberelőny végén Kis Gábor gondoskodott, ekkor volt először három a különbség. A görögök bő hat perc gólcsend után találtak be újra, ám a kiválóan védekező Szolnok nem engedte közelebb zárkózni őket.

A nagyszünet után Vámos Márton jegyezte az első gólt két és fél perccel a térfélcserét követően. A kétgólos különbséget a görögök emberelőnyben állították vissza Jansik Dávid kipontozódása után. Pavic újabb nagy védést mutatott be - az olimpiai bajnok horvát kapus ekkor 54, míg világbajnok magyar kollégája 73 százalékon állt -, majd Angelosz Vlahopulosz harmadik találatával egy gólra zárkózott az Olimpiakosz.

A görög együttes fél perccel a negyed vége előtt az egyenlítésért támadhatott, ám Nagy Viktor útját állta a kapuja felé tartó labdának, az elődöntőben immár tizenharmadszor.

A záró felvonás a középre beúszó Varga Dénes újabb kapufájával indult, a túloldalon Georgiosz Ntoszkasz másodszor célzott gólt érően, sőt, a görögök az előnyt is átvették öt perccel a vége előtt. Bő két perccel a végső dudaszó előtt Madaras Norbert is kiszállt a játékból, a görögök pedig emberelőnyben támadhattak, ám nem éltek a lehetőséggel. Nem úgy, mint Vámos Márton, aki másodszor is betalált, és egyenlített. Az utolsó percben mindkét csapat támadhatott, de nem találtak be.

Már úgy tűnt, ötméteresekkel dől el a döntőbe jutás, amikor négy másodperccel a dudaszó előtt Varga Dénesről a Szolnok kapujába került a labda. Mivel a szabaddobás után görög játékos nem ért a labdához, a találat szabálytalan volt, amit a meccs ellenőre is megerősített, a játékvezetők mégis megadták a gólt és lefújták a mérkőzést.

Ezzel az Olimpiakosz harcolta ki a döntőbe jutást, míg a Szolnok a bronzéremért száll medencébe szombaton.

 

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő:
Olimpiakosz Pireusz (görög) - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1)
-----------------------------------------------------------------------------
gól: Vlahopulosz 4, Ntoszkasz 2, Milonakisz, Murikisz, illetve Vámos 2, Mitrovic, Younger, Madaras, Aleksic, Kis G.

 

Korábban:
az 5. helyért:
CN Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-2, 3-0, 2-2)
csütörtökön játszották:
az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát) - ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)
Szolnoki Dózsa-Közgép - CN Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)
később:
elődöntő:
Jug Dubrovnik-Pro Recco (olasz) 20.30
szombat:
a 3. helyért 19.30
döntő 21.00

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.