AS Roma: döntő döntetlen

Nem sokáig kellett aggódnia az AS Romának, bár feltehető, hogy a bordó-sárgák nem is tartottak különösebben a kolozsvári kirándulástól. Borriello a 21. percben vezetést szerzett az Örök Város csapatának, míg a Bayern München ötven perc alatt hármat vágott be a Rómára a szerdai BL-program előtt - matematikailag - még veszélyes FC Baselnek. Ezzel eldőlt, hogy az itáliai gárda nyolcaddöntős. A végeredmények: Cluj-AS Roma 0-1 (a házigazdák gólját Traoré érte el), Bayern-Basel 3-0 (Ribery 2, Tyimoscsuk).

Kérdés volt még, hogy a H csoportban melyik csapat szerzi meg az elsőséget; ez a bravúrosan szereplő, tizenöt pontot szerző Sahtyor Donyecknek sikerült. A záró fordulóban: Sahtyor-Braga 2-0 (gól: Rat, Luiz Adriano), Arsenal-Partizan 3-1 (Van Persie, Walcott, Nasri, illetve Cleo).

További eredmények: Marseille-Chelsea 1-0 (Brandao), Milan-Ajax 0-2 (De Zeeuw, Alderweireld), Real Madrid-Auxerre 4-0 (Benzema 3, Cristiano Ronaldo).

A Zilina-Szpartak Moszkva találkozó (Majtan, illetve Alex és Ibson góljával 1-2) néhány perccel a kezdő sípszó után félbeszakadt; a nézőtérről pirotechnikai eszközök repültek a pályára, emiatt a játékvezető az öltözőbe vezényelte a csapatokat. A mérkőzés több mint húszperces kényszerszünet után folytatódott.

A legjobb tizenhat mezőnye: Arsenal, Barcelona, Ba­yern München, Chelsea, Internazionale, FC Köbenhavn, Lyon, Manchester United, Marseille, Milan, Real Madrid, AS Roma, Sahtyor Donyeck, Schalke, Tottenham, Valencia. Csupán két együttes van, amely nem az európai topligák valamelyikéből kerül ki: a dán és az ukrán képviselő. Anglia négy, Olaszország és Spanyolország egyaránt három, Franciaország és Németország két-két klubot delegál a nyolcaddöntőbe.

 

Bajnokok Ligája

csoportmérkőzések, hatodik forduló:

E csoport: Bayern München-FC Basel 3-0, Cluj-AS Roma 1-1. A végeredmény: 1. Bayern 15, 2. AS Roma 10, 3. Basel 6, 4. Cluj 4.

F csoport: Marseille-Chelsea 1-0, Zilina-Szpartak Moszkva 1-2. A végeredmény: 1. Chelsea 15, 2. Marseille 12, 3. Szpartak Moszkva 9, 4. Zilina 0.

G csoport: Milan-Ajax 0-2, Real Madrid-­Auxerre 4-0. A végeredmény: 1. Real Madrid 16, 2. Milan 8, 3. Ajax 7, 4. Auxerre 3.

H csoport: Arsenal-Partizan Beograd 3-1, Sahtyor Donyeck-Braga 2-0. A végeredmény: 1. Sahtyor 15, 2. Arsenal 12, 3. Braga 9, 4. Partizan 0.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.