Copa: adios, Argentína!

Argentína labdarúgó-válogatottja tizennyolc éve nem nyert nagy felnőtt tornát, és most sem fog: a Copa America negyeddöntőjében az 50 percig létszámhátrányban játszó Uruguay tizenegyesrúgásokkal legyőzte a házigazdák csapatát.

Argentína labdarúgó-válogatottja tizennyolc éve nem nyert nagy felnőtt tornát, és most sem fog: a Copa America negyeddöntőjében az 50 percig létszámhátrányban játszó Uruguay tizenegyesrúgásokkal legyőzte a házigazdák csapatát.

Megvan! Muslera védi Tevez tizenegyesét
REUTERS/Guillermo Granja Uruguay's goalkeeper Fernando Muslera blocks a penalty kick by Argentina's Carlos Tevez during a penalty shootout in their quarter-final soccer match at the Copa America in Santa Fe July 16, 2011. REUTERS/Guillermo Granja (ARGENTINA - Tags: SPORT SOCCER)

Uruguay már a hatodik percben vezetést szerzett Santa Fében Argentína ellen: Forlan szabadrúgása után Caceres fejelte le a labdát a lézengő védők között, Perez pedig becsúszva a kapuba továbbított (0-1). A válasz nem sokáig váratott magára: Messi a 17. percben Higuain fejére emelt, a csatár pedig a jobb sarokba csúsztatott (1-1). A szünetig született még két lesgól (Higuain, illetve Caceres „szerezte”), Diego Perezt pedig a 37. percben kiállította a játékvezető: az uruguayi középpályás sokadik szabálytalanságát sárga, egyúttal piros lappal torolta meg Amarilla, az erélyes paraguayi játékvezető. Ennek dacára majdnem megint az uruguayiak értek el gólt: Forlan kapásból a kapu elé küldött labdáját Lugano a felső lécre fejelte.

A szünet után sem látszott, hogy az argentinok többen vannak. Messi és társai ebben a periódusban is rendszerint a kaputól távol járatták a labdát, s bár egyénileg akadtak jó momentumaik, csapatként – mint már oly sokszor – ezúttal is csődöt mondtak. Suarez átadásából Forlan ismét az „urukat” juttathatta volna előnyhöz, de ziccerhelyzetben Romero kapusba lőtt, majd a hajrában Higuain fordulásból kapura küldött, tizenkét méteres labdáját Muslera hárította. A 87. percben pedig újabb kiállítás következett: ezúttal Mascheranót küldte le a mérkőzés bírája, azaz véget ért a hosszú argentin emberelőny.

A meccs persze nem, és a találkozó a kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem dőlt el. A tizenegyespárbajban kilenc lövés bement, Tevezét azonban Muslera védte, így Uruguay jutott tovább, a siker ellen „beoltott” Argentína a négy közé sem került be hazai pályán...

Argentína–Uruguay 1-1, tizenegyesekkel 4-5

Copa America-negyeddöntő, Santa Fe, 33 500 néző. Jv.: Carlos Amarilla (paraguayi).

Argentína: Romero – Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti – Gago (Biglia, 97.), Mascherano, Di Maria (Pastore, 73.) – Messi, Higuain, Agüero (Tevez, 84.).

Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano, Victorino (Scotti, 19.), Caceres – Alvaro Gonzalez, Perez, Arevalo (Eguren, 110.), Alvaro Pereira (Gargano, 110.) – Forlan, Suarez.

Gól: Perez (6.), Higuain (17.).

A 11-eseket belőtte: Messi, Burdisso, Pastore, Higuain, illetve Forlan, Suarez, Scotti, Gargano, Caceres. Kihagyta: Tevez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.