Argentína: mázli, más semmi

Argentína legjobbja Moreno volt. Ő kolumbiai. Nyolc méterről rúgta a teljesen üres kapu mellé a labdát... (0-0)

Kolumbia válogatottja gólokkal győzhetett volna a házigazda Argentína ellen a labdarúgó Copa America második fordulójában, de a 20. percben Ramos öt méterről „tudta” a kapu fölé juttatni a labdát, a 24.-ben pedig Moreno olyasmit tett, hogy az ember eltűnődött: higgyen-e a szemének vagy sem? Gabriel Milito váratlanul Ramost játszotta meg, a kolumbiai középpályást Burdisso „feldöntötte” a tizenhatoson belül, de a vendégek egyike sem reklamált 11-est, mivel a labda továbbgurult az üres kapuval szemben álló Morenóhoz. A „távolság” nyolc méter volt, a kolumbiai lőtt... Az oldalhálóba.

Argentína így úszta meg az első félidőt meg úgy, hogy Romero kapus kétszer is szépen védett, előbb Falcao, majd a kegyelemből pályán hagyott Moreno távoli lövése után. Igaz, akadt egy hazai helyzet is: Messi (akinek ez volt az egyetlen megmozdulása, a kolumbiaiak „levették” a pályáról) kiugratta Lavezzit, a szélső ziccerlabdáját azonban Martinez kapus lábbal hárította.

A szünet után Romero hovatovább hőssé vált a nem túl gyakori, de annál veszedelmesebb kolumbiai kontratámadások nyomán, Falcao lövését különösen nagy bravúrral mentette. A hajrában már négy argentin csatár volt a gyepen (Agüero, Higuain, Messi, Tevez), de mintha ott sem lett volna.

A vendéglátók második sovány döntetlenjüket érték el a tornán, és ezúttal áldhatták a jó sorsukat, hogy az „iksz” legalább megvolt...

ARGENTÍNA–KOLUMBIA 0-0

Santa Fé, 45 000 néző. Jv.: Salvio (brazil).

Argentína: Romero – Zabaleta, Burdisso, Gabriel Milito, Zanetti – Banega (Higuain, 73.), Mascherano, Cambiasso (Gago, 60.) – Lavezzi (Agüero, 60.), Messi, Tevez.

Kolumbia: Martinez – Zuniga, Yepes, Perea, Armero – Moreno (Mosquera, 90.), Guarin, Sanchez, Aguilar, Ramos (Soto, 89.) – Falcao (Gutierrez, 91.).

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.