Argentína-Nigéria: kimélő futball

Mindössze hat percnyi futballt mutatott be az első félidőben Argentína a Nigéria elleni találkozón a labdarúgó-világbajnokság B csoportjában, ám az ebben a rövid periódusban szerzett Heinze-gól elég volt a győzelemhez. A csoport első játéknapja után azonban Dél-Korea áll az élen...

Hat percet futballozott az első félidőben Argentína. Ebbe belefért egy Messi-szóló, továbbá Tevez és Higuain helyzete. Aztán a hatodik percben Veron szögletet ívelt be, és Heinze 10 méterről gyönyörű gólt fejelt a jobb felső sarokba. És ezzel be is fejeződött az első játékrész, már ami az említésre méltó eseményeket illeti.

Argentína nem akart futballozni, Nigéria meg nem tudott. A kék-fehér mezes hátvédsor körbeadogatta a labdát a félpályánál, a zöldmezes afrikaiak pedig mintha nem akarták volna megszerezni azt. Kaitának volt egy lövéslehetősége, Obasinak meg egy fél ziccere, amúgy meg a nagy semmi.

A kímélő futballra majdnem ráfizettek az argentinok: a némiképp magukhoz térő nigériaiak Taiwo, Martins, Uche, majd Yakubu révén egyenlíthettek volna, de vagy Romero védett, vagy a labda nem talált kaput. Higuain az összes helyzetét elrontotta, Tevez eltűnt a mezőnyben, Messi viszont egymaga három gólt is szerezhetett volna a kósza kontrákból, de ezúttal nem a barcelonai formáját hozta.

A szinte végig a kamerának pózoló Maradona kapitánynak sürgősen rendet kell tennie a fejekben, mert a folytatásban - főleg az egyenes kiesésben - ez a játék nem lesz elég komolyabb csapatok ellen. 

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 Argentína-Nigéria 1-0 (1-0)

B csoport, Johannesburg, Ellis Park, 57 000 néző. Jv.: Stark (német).

Argentína: Romero - Gutierrez, Demichelis, Samuel, Heinze - Messi, Veron (M. Rodriguez, 74.), Tevez, Mascherano, Di Maria - Higuain (D. Milito, 79.).

Nigéria: Enyeama - Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (Uche, 74.) - Obinna (Martins, 52.), Etuhu, Haruna, Kaita, Obasi (Odemwingie, 60.) - Yakubu.

Gól: Heinze (6.). 

Lionel Messi több lövését csak bravúrral tudta hárítani a nigériai kapus
Argentina's Lionel Messi (front) battles for the ball with Nigeria's Haruna Lukman during the 2010 World Cup Group B soccer match at the Nelson Mandela Bay stadium in Port Elizabeth June 12, 2010. REUTERS/Eddie Keogh (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.