Aranyváltók öttusában

Aranyérmet szerzett a magyar női és férfi váltó az öttusázók angliai Európa-bajnokságán.

A magyarok megnyerték a vívást, majd nagy fölénnyel a 3x100 méteres úszást is, így két szám összesítésében magabiztosan álltak az élen a kilenc együttest felvonultató mezőnyben. A lovaglásban ezek után mindössze egy verőhibával teljesítették a pályát, és mivel közvetlen üldözőik rosszabb eredményt értek el, tovább nőt az előnyük, a lövészetekkel megszakított 3x2000 méteres futás során pedig meg tudták őrizni pozíciójukat.

A kombinált szám izgalmasan alakult, ám a magyar trió megőrozte előnyét, s megnyerte az Európa-bajnokságot. Mi több, győzött a férfi társulat is: a Marosi Ádám, Demeter Bence, Kasza Róbert trió príma teljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet.

A magyarok megnyerték a vívást és az úszást, a lovaglásban pedig megőrizték vezető pozíciójukat, így a lövészetekkel megszakított futásnak elsőként vághattak neki. A 3x2000 méter során fokozatosan növelték előnyüket, köszönhetően annak, hogy Demeter, Marosi, majd Kasza is nagyon jól lőtt, utóbbi például a két sorozatában egyet sem hibázott.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.