Aranytíz már van

Dárdai Pál, a Hertha tizenöt éven aluli futballistáinak edzője a jövő év november 30-ig a magyar válogatott szakvezetője marad, és ezen túl már nem ingyen irányít.
A szövetség a két megszokott bázis – a Kánai úti székház és a telki edzőközpont – helyett a Belvárosban tartotta kedden „rendkívüli" tájékoztatóját. Amikor Sztancsik Tamás sajtóattasé kíséretében csak Berzi Sándor alelnök érkezett az Aranytíz Kultúrház Kodály-termébe, már sejteni lehetett, hogy a harmincnyolc éves „beugrót" véglegesítik. (Már ameddig.) Az eddigi gyakorlat ugyanis az volt: ha új kapitányt neveztek ki, a bemutatás alkalmával Csányi Sándor szövetségi elnök társaságában a tréner is megjelent. Ezúttal azonban sem Csányi, sem új arc nem volt... Az elnök betegséggel küszködik, Dárdai pedig Berlinből küldött videoüzenetet.
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Mint köztudomású, az MLSZ a múlt héten közleményben tudatta: Csányi Michael Preetzcel, a Hertha sportigazgatójával a német fővárosban tárgyal majd arról, hogy a klub – az eredeti megállapodással ellentétben – változatlanul engedélyezze: a jövőben is az őszi három Eb-selejtezőn a válogatottal hét pontot szerző Dárdai dirigálhassa a magyar válogatottat. A szövetség első embere – Vági Márton főtitkárral együtt – eredményesen bontotta le a „berlini falat".

Dárdai üzenetéből kiderült: a Herthánál örülnek is meg nem is kétlakiságának, a felesége nem egészen boldog, viszont nyolcéves Bence fia nagy hatással volt rá, amikor a folytatásra szavazott.

A magyar válogatott legközelebb március végén, az eddig harmatosan szereplő görögökkel itthon vív Eb-selejtezőt, júniusban idegenben találkozik Finnország csapatával, majd szeptemberben és októberben is két-két meccs vár rá. Ha a most a csoport harmadik helyén álló csapat a pótselejtezős helyen fejezi be a sorozatot, akkor még novemberben is játszik két mérkőzést.

De ne szaladjunk előre. Noha kultúrban már van Aranytíz, futballban még nincs aranytizenegy...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.