Aranylabdába rúgnak

A sportági világszövetség, a FIFA 23-ra csökkentette az idei Aranylabda - így az év legjobbja cím - elnyerésére esélyes labdarúgók számát.

Kedden a FIFA svájci székhelyén közzétett szűkített listán heten maradtak a nyáron világbajnokságot nyert spanyol futballisták közül, s könnyen lehet, hogy a győztes is ebből a társaságból kerül majd ki. Érdekesség, hogy a vb-ezüstérmes hollandoktól csak ketten maradtak, miközben a dél-afrikai futballcsúcson harmadikként végzett németektől öten, a már a negyeddöntőben kiesett braziloktól pedig hárman is ott vannak a jelöltek között.

Az Aranylabda birtokosának kilétére január 10-én derül fény hivatalosan, amikor is Zürichben külön ünnepségen hirdetnek végeredményt az akkorra - decemberben - még tovább, jelesül háromfősre szűkített lajstrom szereplői között.

Korábban a France Football című szaklap maga szavazott az Aranylabdát kiérdemlőkről, s a FIFA rendre csak utána adta ki a saját sorrendjét a világ legjobb játékosairól; a felek most először döntenek közösen.

A 23-ak névsora (ábécésorrendben): Xabi Alonso (spanyol), Daniel Alves (brazil), Iker Casillas (spanyol), Didier Drogba (elefántcsontparti), Samuel Eto,o (kameruni), Cesc Fabregas (spanyol), Diego Forlán (uruguayi), Asamoah Gyan (ghánai), Andrés Iniesta (spanyol), Júlio César (brazil), Miroslav Klose (német), Philipp Lahm (német), Maicon (brazil), Lionel Messi (argentin), Thomas Müller (német), Mesut Özil (német), Carles Puyol (spanyol, Arjen Robben (holland), Cristiano Ronaldo (portugál), Bastian Schweinsteiger (német), Wesley Sneijder (holland), David Villa (spanyol), Xavi (spanyol).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.