Ma küzd a továbbjutásért Babos Tímea

Nőnapot tartottak kedden a wimbledoni teniszbajnokságon, ahol az elmúlt heti esőzések után helyreállt a világ rendje, s nem volt ok már a sietségre. Így aztán a férfiak pihenőt kaptak az egyéni versenyen (szerdán Federer és Cilic, majd Murray és Tsonga a centeren, Querrey és Raonic, aztán Berdych és Pouille az 1-es pályán negyeddöntőzik), a legjobb nyolc közé jutott hölgyek azonban már kedden mérkőztek – mivel e számban szombaton lesz a finálé.

Az eredmények ­lépéstávolságba hozták a hétvégi családi partit, ugyanis a Williams nővérek immár egyetlen nyertes meccsre állnak attól, hogy egymás ellen viaskodjanak. Ismét. Egészen pontosan: huszonnyolcadik alkalommal.

Az első házi meccsük 1998-ban volt az Australian Open második fordulójában (7:6, 6:1 Venus javára), az utolsó pedig tavaly a US Open negyeddöntőjében (6:2, 1:6, 6:3-ra nyert Serena). Az összesített mérleg 16-11 a jelenlegi világelső ifjabbik Williams lány, a 35 esztendős Serena javára. Az összes Grand Slam-verseny tekintetében (9-5), s a wimbledoni füvön (4-2) is a kishúg van előnyben, e helyszínen Venus utoljára a 2008-as döntőben diadalmaskodott (7:5, 6:4).

A címvédő Serena orosz koszton van a hét elején: kedden Pavljucsenkovát verte, s csütörtökön is neki áll a zászló a Vesznyina elleni elődöntőben. Venus a kazah Svedova legyőzésével jutott a négy közé, ahol az ausztráliai Grand Slam-nyertes Kerber várja majd (a német hölgy a keddi nap rangadóján 7:5, 7:6-os meccsen búcsúztatta a román Halepet).

Ami a magyarokat illeti: Babos Tímea és Svedova női párosa szerdán küzd a nyolc közé jutásért, míg a junioroknál Valkusz Máté (4. kiemelt) újabb győzelmével már a legjobb tizenhat között van.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.