Amerikában folytatja Szilágyi Liliána

Az Egyesült Államokban folytatja az úszást és a tanulmányait Szilágyi Liliána, aki a riói olimpián a 200 méteres pillangóúszás összesítésében a 10. helyen végzett.
Az Egyesült Államokban folytatja úszópályafutását a riói nyári játékokon is jól szereplő és kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, Szilágyi Liliána - adta hírül Facebook-oldalán a hazai sportági szövetség.

 

Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Honvéd 19 éves versenyzője januártól tanul majd a tengerentúlon, ahol a Gainesville városában található University of Florida, közkeletű nevén a Gators egyetem diákja lesz. A swimswam.com szakmai honlap beszámolója azt emelte ki, hogy Szilágyi, aki Rio de Janeiróban 100 méter pillangón 13., 200-on pedig 10. lett, az előfutamokban úszott különösen kiemelkedően.

Az olimpia eseményeit követők érzelemdús nyilatkozatáról is emlékezhetnek rá.

Az írás nagy teret szentelt a sportoló eredményeinek, így mindenekelőtt azt hangsúlyozza, hogy a magyar tehetség, aki 2014-ben, a nankingi ifiolimpián mind 100, mind 200 méteren aranyérmes volt, pillangón a világ legjobbjai közé tartozik.

Szilágyi Liliána 2012-ben ifjúsági Európa-bajnok volt 200-on, a 2013-as junior-világbajnokságon mindkét számban másodikként végzett. A felnőttek között a 2015-ös vb-n 200 méteren ötödik lett, a 2016-os londoni Európa-bajnokságon a leghosszabb pillangótávon ezüstérmet érdemelt ki, míg 100-on negyedikként zárt.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.