Alpesi sí: Ligety először világbajnok

Az amerikai Ted Ligety diadalmaskodott a pénteki férfi óriás-műlesiklásban a németországi Garmisch-Partenkirchenben zajló alpesisí-világbajnokságon.

A 2006-ban kombinációban olimpiai bajnok 26 éves síző az első futam után negyedik volt, de a második menetben a legjobbak közül ő csúszott le leglendületesebben, így végül a francia Cyprien Richard-t és az osztrák Philipp Schörghofert megelőzve végzett az élen. Ligety, aki két éve bronzérmes lett ebben a számban, pályafutása első vb-aranyérmét nyerte.

A kombinációban pár napja győztes norvég Aksel Lund Svindal óriási esélyt szalasztott el, hogy minden idők ötödik legeredményesebb alpesi sízője legyen a vb-k történetében, ugyanis az első futam után vezetett, de másodjára több hibát vétett, így be kellett érnie a negyedik hellyel, pedig sikerével pályafutása 5. vb-aranyérmének örülhetett volna.

A 96 indulóból az egyetlen magyar résztvevő, Farkas Norbert 70. lett az első futamban, így másodjára már nem síelhetett, mivel arra csak a legjobb hatvannak volt lehetősége.

Eredmények. Férfi óriás-műlesiklás: 

1. Ted Ligety (Egyesült Államok)

2. Cyprien Richard (Franciaország)

3. Philipp Schörghofer (Ausztria)

 

Ted Ligetynél nem volt gyorsabb
Ted Ligety of the U.S. competes during the men's giant slalom race at the Alpine Skiing World Championships in Garmisch-Partenkirchen February 18, 2011. REUTERS/Dominic Ebenbichler (GERMANY - Tags: SPORT SKIING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.