Aligha fogják megúszni eltiltással a bukott FIFA-vezérek

Minden jel arra mutat, hogy Sepp Blatter korábbi FIFA-elnök és ­Jerome Valcke főtitkár, illetve az apparátus vezetőjének utódja, Markus Kattner nem ússza meg korrupciós ügyeit hat, illetve tizenkét évre ­szóló eltiltással.

A svájci rendőrség pénteken újabb razziát tartott ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség zürichi székházában, ahol elektronikus adathordozókat foglalt le.

A hatósági figyelem fókuszában ezúttal a korrupció helyett a bónuszok állnak. A gyanú szerint a három exsportvezető 79 millió svájci frankot (24 milliárd forintnak megfelelő összeget) vett fel prémium gyanánt 2007 óta. Ebből 70 millió frank Blatter és Valcke zsebébe került. Blatter az évi garantált jutalékok mellett a 2010-es és a 2014-es világbajnokság után kapott prémiumot, illetve kétszer különösen jó teljesítménye miatt jutott pluszpénzhez. Csaknem 14 millió frankot tavaly májusban, a tisztújító közgyűlésen – amelyen ötödször választották újjá – kapott, majd három nappal később lemondott. A FIFA etikai bizottsága később 90 napra felfüggesztette tisztségéből, majd nyolc évre eltiltotta a futballügyektől, aztán az időtartamot hat esztendőre csökkentette.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.