Érik a botrány a paralimpia körül

Komoly problémát okoz a szervezőknek, hogy nem a várt ütemben kelnek el a jegyek a szeptember 7-én kezdődő eseményre.

Eddig csak a jegyek 12 százalékát sikerült eladni, emiatt a szervezők nem tudják elutalni az utazási hozzájárulásokat a nemzeti paralimpiai bizottságoknak - írja a Nemzeti Sport.

„Tisztában vagyunk vele, hogy az utazási támogatásokat már egy ideje el kellett volna küldenünk, de bőven van időnk, hogy megbizonyosodjunk, minden versenyző képes lesz időben megérkezni és felkészülni a versenyre" – védekezett Mario Andrada szóvivő. 

A szervezők az olimpia megrendezésénél a tervezettnél jóval nagyobb összeget használtak fel, ezért egy brazil bíróság nem engedélyezi a további kifizetéseket – köztük a paralimpia kiadásait sem –, amíg a minden számlát nyilvánossá nem tesznek. Marcia Maria Nunes bíró döntésének értelmében ekkor juthatnak hozzá ahhoz a 270 millió realhoz (23.2 milliárd forint) is, amit a szövetségi kormány és a riói városvezetés ajánlott fel az olimpia és a paralimpia nyitó és záró ünnepségének megrendezésére.

A szervezők most abban bíznak, hogy a korábbi években tapasztalataihoz hasonlóan a paralimpiák jegyeladása az olimpiai játékok alatt és után általában lendületet kap. 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.